Kebab cu sos chimichurri
Echipament
- frigarui
Ingrediente
- 450 g carne de vita (slaba)
- 1/2 lingura chimion
- 1 lingurita sare
- piper proaspat macinat dupa gust
Pentru sosul chimichurri
- 120 g ulei de masline extra virgin
- frunze de coriandru tocate
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri otet rosu
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita fulgi de boia
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Pregatiti frigaruile. Daca folositi de lemn, bagati-le intr-un castron cu apa si lasati-le la inmuiat 20 de minute.
- Taiati felii subtiri carnea.
- Condimenteaza bine carnea cu chimion, sare si piper.
- Puneti carnea in scobitori, in stil acordeon si lasati deoparte.
- Intr-un blender puneti toate ingredientele pentru sos. Pulsati de cateva ori.
- Incingeti gratarul de bucatarie sau pe cel de curte.
- Ungeti-l cu putin ulei de masline.
- Frigeti frigaruile pe gratar pentru 1 minut pe fiecare parte sau dupa preferinte, in functie de grosimea carnii.
- Unge frigaruile cu sos, presara cativa fulgi de boia deasupra, daca doriti, si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Kebab cu sos chimichurri doua preparate cu origini diferite care se imbina perfect pentru o farfurie deliciosa de pranz sau cina.
Acest sos chimichurri este de origine uruguayana/argentiniana potrivit pentru diferite preparate, atat reci cat si calde.
Exista variante si variante ale acestui sos. Fiecare bucatar se lauda ca al lui este cel mai bun, cel mai autentic sau chiar original. Insa sunt varietati in functie de zona sau de tara. Unii il fac cu otet de vin alb, altii cu otet de vin rosu. Unii macina efectiv ingredientele si le zdrobesc, altii nu se ating decat cu cutitul de ele si uite-asa pe internet veti regasi variante si variante care mai de care. Important este sa-l incerci si sa-l gatesti in varianta pe care tu o preferi.
Este un sos rece, din ingrediente 100% vegetale, potrivit si pentru cei care sunt vegetarieni. Se poate folosi imediat dupa omogenizare, insa este mult mai bun dupa cateva ore, cand se imbina gusturile.
Poate fi asociat cu usurinta cu orice preparat. De la carne de pui, la cea de vita, peste, paste, legume etc. Odata incercat, cu siguranta va ramane in lista preparatelor tale.
Cand spui „chimichurri” , e clar ca urmeaza o adevarata fiesta pentru papilele gustative. Poate fi folosit ca marinata, sos , dressing sau chiar ca dip.
Zilele toride de vara sunt ideale pentru petreceri la gratar in aer liber, unde fiecare incearca sa obtina fripturi aromate si suculente.
Daca v-a placut reteta de astazi, Kebab cu sos chimichurri, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.