Involtini cu vita si carnati

101

 

Involtini cu vita si carnati

Preparare30 mins
Timp de gătire1 hr 50 mins
Timp total2 hrs 20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: involtini cu carne, involtini cu sos de rosii, Involtini cu vita si carnati, reteta cina, reteta italienesca, reteta pranz, rulouri italienesti cu carne, sos de rosii cu masline
Porţii: 6

Ingrediente

  • 12 felii subtiri, de dimensiunea palmei, carne de vita
  • 4 carnati italienesti, dulci sau picanti
  • 12 bucati de ata dentara sau ata de bucatarie, scobitori (pentru legat rulourile)
  • 6 catei de usturoi tocati
  • fulgi de boia picanta
  • 45 ml ulei de masline
  • 700ml sos de rosii sau bulion
  • 200 g masline negre, verzi sau amestec

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Bateti putin feliile de vita cu ciocanul pentru snitel. Condimentati-le cu sare si piper.
  • Taiati carnatii in 12 bucati mici, plasati cate o bucata pe felia de vita, apoi rulati-o. Legati ruloul cu ata. Repetati procesul cu restul de carnati si vita.
  • Incingeti 30 ml ulei intr-o oala si prajiti putin rulourile, pentru a prinde culoarea aurie. Scoateti pe o farfurie.
  • Puneti si restul de ulei apoi prajiti usturoiul pentru 30 de secunde.
  • Puneti si restul de ingrediente si amestecati. Condimentati cu sare si piper.
  • Puneti rulourile de carne in sos si scufundati-le bine cu acesta.
  • Dati oala la cuptor pentru 1h - 1h 30 sau pana cand carnea se rupe usor cu furculita.
  • Pofta buna!

Involtini cu vita si carnati. Rulouri italienesti din carne cu sos de rosii si masline, perfect pentru meniul de pranz sau cina. Acești involtini de pui se pot servi cu fel de fel de garnituri, de la o mămăliguță cremoasă, eventual fiartă în lapte și cu parmezan adăugat, până la cartofi piure, orez sau fel de fel de paste.

În general, termenul de involtini denumește în bucătăria italiană cam orice fel de ruladă cu diverse umpluturi, atât de carne cât și de legume (există și involtini di melanzane, adică de vinete).

Puteti inlocui carnea de vita cu pui, carnatii cu branzeturi, sunca, sau ce mai vreti voi. Exista si varianta pe care o puteti face la aragaz. Pur si simplu dupa asamblare, acoperiti cu un capac si lasati totul sa fiarba la foc mic. Daca sosul scade foarte mult, puteti adauga putina apa fierbinte.

Feliile de carne pentru rulouri trebuie sa fie subtire pentru a o putea lucra si pentru a se patrunde bine la interior.

Preparatul involtini cu vita si carnati merge foarte bine alaturi de o portie de gnocchi. Reteta mea de gnocchi de casa o poti gasi aici. Este foarte usor de preparat, cu un rezultat moalele, pufos si gustos. Nu ai nevoie decat de cartofi, putina faina, sare si un praf de nucsoara.

Gnocchi de casa cu ciuperci

Daca v-a placut reteta de astazi , involtini cu vita si carnati ,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close