Înghețata de căpșuni

135

Înghețata de căpșuni este adesea una dintre cele mai populare arome de înghețată. Mulți oameni apreciază gustul dulce și racoritor al căpșunilor, ceea ce face ca înghețata de căpșuni să fie o alegere preferată pentru mulți iubitori de înghețată.

În comparație cu alte rețete de înghețată care implică prepararea unui amestec de bază cu gălbenușuri de ou și gătitul acestuia, rețeta de înghețată de căpșuni este considerată una mai simplă și rapidă.  Nu necesită aceste etape suplimentare.

Dacă folosești o mașină de înghețată, vei obține înghețata de căpșuni în aproximativ 20-60 de minute, în funcție de modelul mașinii tale. Dacă nu ai o mașină de înghețată, poți obține înghețata în aproximativ 3-4 ore. Cu amestecare la fiecare 30 de minute în timpul congelării în congelator.

Cat timp se pastreaza la congelator?

Înghețata de căpșuni se poate păstra la congelator timp de aproximativ 2-3 luni. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere câteva lucruri pentru a menține calitatea și textura optimă a înghețatei:

 1. Depozitare adecvată. Asigură-te că înghețata este depozitată într-un recipient sigilat sau într-o cutie ermetică.  Pentru a preveni absorbția mirosurilor neplăcute și formarea cristalelor de gheață.
 2. Evită temperaturile fluctuante. Menține congelatorul la o temperatură constantă, de preferat sub -18 grade Celsius.  Pentru a evita deteriorarea și modificarea texturii înghețatei.
 3. Protejează înghețata. Pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a menține textura cremoasă, acoperă suprafața înghețatei cu o folie alimentară sau o pungă de plastic înainte de a închide recipientul.
 4. Atenție la devieri de calitate. Înghețata de căpșuni poate să-și piardă puțin din calitate și consistență pe măsură ce stă mai mult timp în congelator. Este posibil ca aroma să se diminueze și să apară cristale de gheață. De aceea, este recomandat să consumi înghețata într-un interval de 2-3 luni pentru a te bucura de cea mai bună calitate.

Este important să menționez că, deși înghețata de căpșuni poate fi păstrată în congelator timp de câteva luni, cea mai bună perioadă pentru a o consuma este în primele săptămâni după preparare, pentru a te bucura de aroma și consistența proaspete.

De cat timp am nevoie pentru a prepara aceasta reteta?

Timpul necesar pentru a pregăti această rețetă de înghețată de căpșuni poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de experiența ta în bucătărie și de metoda pe care o alegi (cu sau fără mașină de înghețată). În general, îți pot oferi o estimare a timpului necesar pentru fiecare etapă a rețetei:

 • Curățarea și tăierea căpșunilor: aproximativ 10-15 minute
 • Amestecarea ingredientelor și pregătirea amestecului: aproximativ 5-10 minute
 • Procesarea în mașina de înghețată: timpul poate varia în funcție de modelul mașinii tale, dar în medie poate dura între 20 de minute și o oră.
 • Congelarea în congelator (fără mașină de înghețată): aproximativ 3-4 ore, cu amestecare la fiecare 30 de minute.

Deci, în total, poți estima că vei petrece aproximativ 30 de minute până la o oră pentru pregătirea și amestecarea ingredientelor, plus timpul necesar pentru procesarea în mașina de înghețată sau congelarea în congelator.

Înghețată de căpșuni

Timp de gătire3 hours
Timp total3 hours
Fel de mâncare: desert
Bucătaria: internationala
Cuvânt cheie: Aromă de căpșuni în înghețată, Cum să faci înghețată de căpșuni, Desert răcoritor cu căpșuni, Gust delicios de căpșuni în înghețată, Înghețată de căpșuni, Înghețată de căpșuni cremoasă, Înghețată de căpșuni făcută în casă, Înghețată de căpșuni proaspătă, Rețetă rapidă de înghețată de căpșuni, Rețetă simplă de înghețată de căpșuni

Ingrediente

 • 450 de grame de căpșuni proaspete sau congelate
 • 1 cană de smântână lichidă (sau frișcă)
 • 1/2 cană de lapte
 • 1/2 cană de zahăr
 • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

 • Spală și curăță căpșunile. Îndepărtează codițele și taie-le în bucăți mai mici.
 • Pune căpșunile într-un blender și amestecă-le până obții o pastă omogenă. Poți lăsa câteva bucăți mai mari de căpșuni, dacă preferi.
 • Într-un castron, amestecă smântâna lichidă, laptele, zahărul și extractul de vanilie. Amestecă bine până când zahărul este complet dizolvat.
 • Adaugă pasta de căpșuni în amestecul de smântână și lapte. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate.
 • Toarnă amestecul într-o mașină de înghețată și urmează instrucțiunile producătorului pentru a obține înghețata. Dacă nu ai o mașină de înghețată, poți turna amestecul într-un vas adânc și pune-l la congelator. În acest caz, amestecă bine la fiecare 30 de minute, timp de aproximativ 3-4 ore, pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține o textură mai cremoasă.
 • După ce înghețata s-a solidificat, poți să o servești în cupe sau conuri de înghețată. Poți decora cu câteva bucăți de căpșuni proaspete, dacă dorești.

Acum poți savura înghețata de căpșuni făcută în casă! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra de astazi si doresti sa ne sustii, urmareste-ne paginile de Facebook si Instagram sau aboneaza-te la Newsletter-ul nostru.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close