Inghetata cu biscuiti oreo

154

 

Inghetata cu biscuiti oreo

Preparare20 mins
La congelator6 hrs
Timp total6 hrs 20 mins
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: biscuiti oreo, crema pentru desert, inghetata cu biscuiti, inghetata de casa, inghetata de vanilie, inghetata oreo, inghetata simpla

Echipament

  • Mixer

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml conserva de lapte condensat
  • 1 esenta de vanilie
  • 8 biscuiti oreo taiati bucatele mici
  • biscuiti oreo pentru ornat (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un castron incapator, bateti frisca pana cand se intareste si formeaza varfuri.
  • Adauga peste frisca laptele condensat si esenta de vanilie.
  • Amesteca incet cu o spatula de cauciuc.
  • Adauga biscuitii taiati si continua sa amesteci pana cand toate ingredientele s-au incorporat.
  • Dati castronul la congelator pentru 6 ore sau pana cand inghetata s-a intarit bine.
  • Se serveste in castronase decorate cu biscuiti oreo.
  • Enjoy!

Inghetata cu biscuiti oreo foarte usor de preparat acasa, in doar cativa pasi si cu 4 ingrediente. Este desertul care va bucura intreaga familie.

Desertul verii, inghetata, este favorita tuturor inca de la prima gustare. Regasita in diferite forme, arome sau texturi in comert, este firesc sa iti doresti sa poti prepara inghetata preferata la tine acasa.

In comert, procesul de preparare al inghetatei include stabilizatori pentru a preveni formarea cristalelor de gheata, si amestecul este pasteurizat si omogenizat. Amestecul poate contine arome adaugate si coloranti. Nu este de mirare atunci ca iti doresti sa iti prepari propria inghetata de casa care va fi, cu siguranta, mai sanatoasa si chiar mai gustoasa.

Daca inghetata ta preferata din comert este cea tip sandwich, afla ca o poti face la tine acasa. Iti las aici reteta mea.

Alte retete de inghetata
Stiati ca …

Astazi inghetata este un desert care ne surprinde placut la fiecare inghititura. Se pare ca inghetata a aparut demult, prin secolul 2 i.Hr., dar nu putem sti cu siguranta inventatorul ei.

Stim ca Alexandru cel Mare se delecta cu gheata si zapada in care pune un strop de miere si nectar. Alte referinte biblice arata ca insusi regele Solomon se bucura de bauturi racite cu gheata.

In timpul Imperiului Roman, imparatul Nero trimitea alergatori in munti pentru gheata si zapada, iar la acestea adauga fructe si sucuri.

O mie de ani mai tarziu, Marco Polo se intoarce din peregrinarile lui cu o reteta similara cu a sorbetului. Istoricii estimeaza ca aceasta reteta a evoluat de-a lungul timpului, iar in secolul XVI a aparut ceea ce noi astazi numim inghetata.

In acelasi timp, se pare ca la masa regelui Charles I, in Anglia, se servea „cream ice”, gheata cremoasa, cum era numita inghetata initial.

Franta a cunoscut si ea acest desert racoritor in secolul XVI, datorita Caterinei de Medici si a faptului ca s-a casatorit cu regele Henry al II-lea al Frantei.

Acest desert a devenit cunoscut publicului larg aproape 100 de ani mai tarziu, prin 1660. La acea vreme, sicilianul Procopio a introdus o reteta cu lapte, oua, smantana si unt. Aceasta inghetata putea fi servita la Café Procope, prima cafenea din Paris.

Cele mai apreciate arome de inghetata sunt ciocolata si vanilia. In Merida (Venezuela) exista o locatie unde se servesc 860 de arome diferite, inclusiv ciuperci in vin, macaroane cu branza si crema de crab.

Daca v-a placut reteta de astazi, Inghetata cu biscuiti oreo, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close