Inghetata cheesecake

394

Inghetata cheesecake

Preparare3 mins
Timp de gătire15 mins
La congelator4 hrs
Fel de mâncare: Desert keto
Cuvânt cheie: delicios si usor, desert, desert cremos, gustare keto, inghetata, racoritor
Porţii: 12
Calorii: 122kcal

Echipament

  • Robot de bucatarie

Ingrediente

  • 225 g crema de branza
  • 200 g smantana lichida
  • indulcitor dupa gust
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 400 g capsuni/mure  tocate marunt

Mod de preparare

  • Puneti crema de branza in bolul robotului de bucatarie. Bateti la viteza mica 1 minut.
  • Adaugati smantana lichida, zeama de lamaie, coaja de lamaie si indulcitorul. Bateti pana cand toate ingredientele se incorporeaza bine.
  • Pune acum 300 g de capsuni/ mure si mai mixati cateva minute.
  • Toarna crema obtinuta in formele de inchetata. (optional)
  • Se lasa la congelator cel putin 4 ore inainte de servire.
  • Pofta buna! :)122

Notes

Grasime 12g 18%
Carbohidrati  3g 1%
Fibre 1g 4%
Proteine 2g
Calorii 122g 

Inghetata cheesecake pentru cei pofticiosi, perfecta pentru o gustare racoroasa vara. Surprinde-i pe cei dragi cu ceva nou!

Stiati ca …

Astazi inghetata este un desert care ne surprinde placut la fiecare inghititura. Se pare ca inghetata a aparut demult, prin secolul 2 i.Hr., dar nu putem sti cu siguranta inventatorul ei.

Stim ca Alexandru cel Mare se delecta cu gheata si zapada in care pune un strop de miere si nectar. Alte referinte biblice arata ca insusi regele Solomon se bucura de bauturi racite cu gheata.

In timpul Imperiului Roman, imparatul Nero trimitea alergatori in munti pentru gheata si zapada, iar la acestea adauga fructe si sucuri.

O mie de ani mai tarziu, Marco Polo se intoarce din peregrinarile lui cu o reteta similara cu a sorbetului. Istoricii estimeaza ca aceasta reteta a evoluat de-a lungul timpului, iar in secolul XVI a aparut ceea ce noi astazi numim inghetata.

In acelasi timp, se pare ca la masa regelui Charles I, in Anglia, se servea „cream ice”, gheata cremoasa, cum era numita inghetata initial.

Franta a cunoscut si ea acest desert racoritor in secolul XVI, datorita Caterinei de Medici si a faptului ca s-a casatorit cu regele Henry al II-lea al Frantei.

Acest desert a devenit cunoscut publicului larg aproape 100 de ani mai tarziu, prin 1660. La acea vreme, sicilianul Procopio a introdus o reteta cu lapte, oua, smantana si unt. Aceasta inghetata putea fi servita la Café Procope, prima cafenea din Paris.

Cele mai apreciate arome de inghetata sunt ciocolata si vanilia. In Merida (Venezuela) exista o locatie unde se servesc 860 de arome diferite, inclusiv ciuperci in vin, macaroane cu branza si crema de crab.

Inghetata ne poate ridica starea de spirit si ne face mai fericiti. Asadar, incearca si tu inghetata cheesecake cu mure sau capsuni.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close