Inele de calamar pane

63

 

Inele de calamar pane

Preparare10 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: calamar cu ou, calamar cu usturoi, calamar pane, calamar prajit, cum pregatim calamarul, inele de calamar, reteta fructe de mare
Porţii: 2

Ingrediente

  • 250 g calamar
  • 100 ml lapte sau bere
  • 1 ou
  • 80 g faina
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • ulei pentru prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Dacă ai găsit inele de calamar congelate, lasă-le să se dezgheţe câteva minute, după ce le-ai trecut printr-un jet de apă rece. Dacă ai cumpărat calamar proaspăt, curăţă-l bine şi feliază-l de grosimea unui deget.
  • Dă inelelor un praf de sare şi stoarce peste ele zeama de lămâie.
  • Pune uleiul la încins
  • Bate bine oul cu laptele şi vreo cinci linguri de făină (din cantiatea totală), cât să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. În această etapă poți înlocui laptele cu bere, în funcție de gustul pe care vrei să-l obții.
  • Trece fiecare inel mai întâi prin făina rămasă, apoi prin aluat şi pune-l la prăjit. Rondelele se rumenesc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete o culoare frumoasă, aurie.
  • Poți servi inelele de calamar pe un pat de salată verde cu felii de lămâie deasupra și un sos pe bază de usturoi.
  • Pofta buna!

Inele de calamar pane pentru toti iubitorii de fructe de mare, dar si pentru cei care vor sa incerce ceva nou. Acompaniati intotdeauna fructele de mare cu sosuri proaspete, foarte aromate si salate de cruditati.

Combinatia intre condimentele proaspete din sos si gustul delicat al fructelor de mare este o experienta culinara senzoriala. Ideal ar fi sa pregatiti un asortiment de sosuri ( pe baza de lamaie si verdeturi, de suc de rosii, de iaurt, de smantana), cu diferite note aromatice dominante, si sa serviti platoul de fructe de mare alaturi de ele. Este modul ideal de a experimenta si de a descoperi gustul fructelor de mare.

Fructele de mare sunt foarte pretentioase si fragile, asa ca regula de baza este sa le tratati termic cat mai putin. In mai putin de 5 minute, calamarii sunt gata. Daca prelungiti prajirea, vor deveni elastici-cauciucosi si total indigesti.

Ce este calamarul?

Calamarul este o moluscă cefalopodă, asemănătoare sepiei și caracatiței și face parte din categoria fructelor de mare. Deși este foarte sănătos pentru organismul uman, calamarul nu este consumat de foarte multe persoane din cauza aspectului său… ciudat. Calamarul are un corp moale, tubular, un cap mare bine definit. În jurul gurii are opt brațe și două tentacule, acestea din urmă, mai lungi, folosindu-le la prinderea victimei.

Alături de pește și alte fructe de mare, calamarul este recomandat să fie consumat datorită grăsimilor Omega-3, care sunt foarte sănătoase pentru organism și pentru sistemul nervos.

Comparativ cu alte fructe de mare, calamarul nu conține cantități mari de mercur și, de aceea, este cel mai indicat pentru consum.

Calmarul conține vitaminele B2, B3, B6, B12 și Vitamina C. Acestea ajută la prevenirea durerilor de cap, a migrenelor, îmbunătățesc digestia, scad riscul bolilor cardiovasculare și stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

În general, în Asia, calamarul este gătit crud sub formă de sushi sau sashimi. Cerneala de calamar este folosită pe post de colorant alimentar.

În schimb, în Europa și în America este gătit cu orez, varză tocată, legume brute și fierte sau pur și simplu ca un fel de mâncare independentă. Dar, cea mai cunoscută rețetă este varianta prăjită sub formă de inele de calamar pane.

Daca v-a placut reteta de astazi, Inele de calamar pane, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close