Iepure in sos de mustar

369

 

Iepure in sos de mustar

Preparare30 mins
Timp de gătire1 hr
Timp total1 hr 30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: carne de iepure, iepure in sos de mustar, reteta frantuzeasca, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 iepure sau bucati de iepure
  • 2 cepe medii
  •  sare si piper dupa gust
  • 4 linguri unt
  • 120 ml vin alb sec
  • 120 ml apa
  • 120 ml smantana lichida
  • 65 g mustar Dijon
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

  • Presarati sare peste bucatile de iepure si lasati-le la temperatura camerei 30 de minute.
  • Intr-o tigaie inalta, topiti untul la foc mediu si prajiti bucatile de iepure.
  • Cand iepurele este prajit, se scoate, se acopera si se pastreaza la cald.
  • In acelasi unt prajiti si ceapa pana se caramelizeaza.
  • Turnati vinul si mariti focul aragazului.
  • Adaugati acum si mustarul, cimbrul, apa si lasati la fiert.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Adaugati bucatile de iepure in sos, reduceti focul aragazului, acoperiti si lasati la fiert cca. 45 de minute. In functie de cat de fraget sau nu, este iepurele, timpul de fierbere poate varia.
  • Cand carnea este gata, se scoate din nou pe o farfurie.
  • Daca inca este foarte mult sos apos, mariti focul si lasati sa fiarba pana cand lichidul se injumatateste.
  • Opriti focul, adaugati smantana lichida si amestecati.
  • Puneti carnea de iepure, presarati patrunjel tocat si sunteti gata de servit.

Iepure in sos de mustar, o reteta traditionala frantuzeasca perfecta pentru pranz sau cina. Ingredientele si pasii de urmarit sunt simpli, astfel nivelul de dificultate al acestei retete este scazut.

Carnea de iepure este carnea cu cel mai mare nivel de proteine, sarac in calorii, colesterol si grasimi saturate. Este frageda si foarte usor de digerat, din aceasta cauza fiind recomandata persoanelor cu probleme digestive.

Cum alegi carnea de iepure
  • In primul rand, mirosul trebuie sa fie unul proaspat.
  • Daca iepurele inca are rinichii, observa daca mai pastreaza un strat de grasime alba in jurul lor. Asta indica faptul ca iepurele a fost sanatos si tanar.
  • Carnea nu trebuie sa prezinte vanatai sau lovituri.
  • Exact ca la carnea de peste, ochii iepurelui trebuie sa fie limpezi si stralucitori.
  • Carnea nu trebuie ambalata in vid. Carnea proaspata de iepure se pastreaza la temperaturi intre 0 si -5 grade Celsius cel mult 5 zile.
  • Stiut este ca sacrificarea iepurilor de casa se face in lunile octombrie-noiembrie.
  • Cumparati direct de la fermieri, de la o sursa sigura. Nu putine au fost povestile cand adevarata carne este inlocuita cu altceva.

Sper ca v-a fost de ajutor reteta mea de iepure in sos de mustar, si sfaturile de mai sus. Urmareste-ne in continuare pe Facebook pentru a ramane la curent cu toate minunatiile din bucatarie.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close