Idei de gustari pentru o seara de vizionat filme in familie

13

Idei de gustari pentru o seara de vizionat filme in familie. Toate retetele sunt simple, rapide si numai bune de rontait!

Serile de film sunt o modalitate excelenta de a-i aduce pe toti membrii familiei impreuna. Iar organizarea lor poate fi floare la ureche. Pregateste filmele preferate ale familiei. Deoarece s-ar putea sa fie greu de ales, poti invita familia sa voteze. Seara de film nu poate fi completa fara mirosul de neuitat al floricelelor de porumb. Pregateste un castron mare de floricele de porumb, gustari si bauturi. Stinge lumina, da volumul mai tare si bucura-te de o seara de neuitat.

Sa faci floricele de porumb acasa nu este foarte dificil. Insa, sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respecti, pentru ca majoritatea boabelor sa explodeze. Floricelele de porumb sunt o gustare sanatoasa daca le prepari cu cat mai putin ulei si nu le pudrezi cu prea multa sare. Poti servi floricelele de porumb in conuri din carton realizate acasa.

Popcorn sarat

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei vegetal
  • O jumatate de cana de boabe de porumb pentru floricele
  • sare
  • 1 lingura de unt (optional)

Mod de preparare

  • Incinge uleiul intr-o cratita cu fund gros, pe aragaz, la foc mediu-mare. 
  • Testeaza daca este incins punand 2-3 boabe.
  • Dupa ce acestea infloresc, toarna restul si acopera cu un capac. Boabele trebuie sa stea intr-un strat uniform.
  • Dupa ce toate boabele au pocnit, ia-le de pe foc, toarna-le intr-un bol si presara sare.
  •  Daca folosesti unt, topeste-l ulterior in aceeasi cratita, apoi toarna-l peste floricele si presara sare. 
  • De asemenea, floricelele pot fi presarate cu parmezan ras, boia de ardei, curry sau orice condimente preferi.

Floricele dulci – desi au putin mai multe calorii decat cele simple, nu mananci zilnic, deci sunt potrivite ca gustare la o seara de film.

Popcorn dulce

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 300 g zahar brun
  • 100 g sirop de artar
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Floricele de porumb gata facute (vezi reteta de mai sus)

Mod de preparare

  • Preincalzeste cuptorul la 100 grade Celsius.
  • Pune floricelele intr-o tava mare, pe hartie de copt. 
  • Intr-o cratita, la foc mediu, topeste untul, adauga zaharul, siropul si sarea.
  • Fierbe timp de 4 minute fara sa amesteci in cratita.
  •  Ia de pe foc si adauga bicarbonatul si vanilia. 
  • Pune sosul caramel peste floricele, amesteca si da la cuptor. Lasa 30 de minute la cuptor, amestecand din cand in cand, apoi lasa la racit si rupe floricelele in bucati.

Naut crocant. Aceasta gustare poate fi preparata in versiune sarata, picanta sau dulce.

Naut crocant

Ingrediente

  • 1 cutie naut fiert, scurs si clatit
  • 2 linguri ulei
  • Condimentele preferate
  • sau : Miere/ sirop de artar, Scortisoara

Mod de preparare

  • Nautul clatit si bine scurs se amesteca impreuna cu uleiul si condimentele.
  • Pune-l intr-o tava, pe hartie si lasa-l in cuptor, copt la 200ºC, timp de 30-40 de minute. 
  • Alternativ, coace nautul doar cu ulei si serveste-l stropit cu sirop.

 

Chips-uri de cartofi

Ingrediente

  • 3 cartofi albi sau rosii, curatati de coaja
  • 50 ml otet
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

  • Cu ajutorul unei razuitoare sau al unui feliator, taiati cartofii felii foarte subtiri.
  • Puneti cartofii intr-run castron, adaugati otetul si acoperiti cu apa rece. Lasati cel putin 30 de minute.
  • Incingeti uleiul la 180 de grade Celsius. Scoateti cartofii din mixul de apa cu otet si stergeti-i foarte bine cu proasoape de hartie.
  • Prajiti feliile de cartofi in baie de ulei, pentru cateva minute pentru a se rumeni frumos. Aveti grija sa nu-i ardeti.
  • Scoateti chips-urile pe prosoape de hartie pentru surplusul de ulei. Condimentati cu sare.
  • Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Chipsuri cu salam si branza

Ingrediente

  • 110 g salam
  • 110 g parmezan
  • 1 lingurita paprika pudra

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul la 225 grade Celsius
  • Pregatiti tava cuptorului cu hartie de copt.
  • Puneti feliutele de salam in tava. Puneti  cate o lingurita, doua, de parmesan peste salam.
  • Presarati paprika peste branza si ierburi(obtional)
  • Bagati la cuptor si verificati des sa nu se arda
  • Sunt gata atunci can branza este topita complet si maro.
  • Se scot din cuptor si se lasa in tava pana se racesc complet.
  • Odata racite , chipsurile devin crocante si sunt gata de servit.

Baton cu branza Keto. O gustare sanatoasa fara carbohidrati. Dieta Keto este recomandata atunci cand vrem sa pierdem din greutate si sa ne tonifiem.

Baton cu branza

Ingrediente

  • 60 g faina de migdale
  • 30 g faina de nuca de cocos
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 g praf de copt
  • 1 ou, batut
  • 50 g unt
  • 175 g branza rasa, mozzarella sau cheddar
  • 1 ou batut pentru uns
  • 60 ml pesto verde

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius
  • Pune toate ingredientele uscate intr-un castorn. Adaugati si oul batut si amestecati bine.
  • Intr-un alt castron punem branza rasa si untul. Topim la microunde.
  • Turnam incet branza topita peste amestecul de ingrediente uscate si amestecam bine pana se formeaza o coca.
  • Puneti hartie de copt peste masa de lucru, asezati coca si inca o hartie deasupra ei.
  • Cu un sucitor, incepeti acum sa intindeti coca pentru a forma foaie de aprox 5 mm grosime.
  • Intindeti pesto cu o pensula sau lingura ,pe foaie si apoi taiati coca fasii de aprox. 2.5 cm latime.
  • Suciti fasiile de coca si apoi transferati intr-o tava de copt cu hartie de copt.
  • Cu pensula ungem fiecare baton si dam la cuptor 15-20 de minute, sau pana cand batoanele au inceput sa se maroneasca.

Daca v-a placut reteta de astazi, idei de gustari, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close