Hummus de sfecla rosie
Ingrediente
- 300 g sfecla fiarta
- 400 g naut la conserva
- 1 lingura ulei de masline
- 2-3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri pasta de tahini
- sare dupa gust
- 2-3 catei de usutroi
Mod de preparare
- In vasul mixerului puneti nautul, sfecla, usturoiul, tahini, sucul de lamaie si o lingura de ulei.
- Mixati bine pana obtineti un piure cremos.
- Condimentati cu sare dupa gust.
- Transferati intr-un castron si serviti.
- Pofta buna!
Hummus de sfecla rosie si pasta de susan tahini este o varianta absolut delicioasa a cunoscutului hummus libanez. Se serveste simplu pe felii de paine sau in lipii. Este foarte gustos si in sadwich-uri. Pasta de susan tahini este ingredientu principal al hummusului. Ofera un gust minunat si o textura matasoasa, asadar neaparat sa il folositi in aceasta reteta. Pentru un hummus de sfecla rosie simpla si rapida, folositi cu incredere nautul de la conserva. Poti opta si pentru nautul uscat. Acesta trebuie tinut in prealabil la inmuiat pentru cel putin 12 ore. Odata ce s-a inmuiat, e necesar sa il mai fierbi inca 30-40 de minute, cu putin bicarbonat de sodiu, inainte sa il folosesti. Puteti adauga si 2-3 catei de usturoi, merge perfect si ofera preparatului un miros placut!
Humusul este un preparat oriental, a carei tara de origine nu este foarte clara, avand influente din culturile culinare ale Israelului, Siriei, Libanului și Iordaniei.
Il poti prepara cu usurinta acasa, fiind o alternativa mult mai sanatoasa la cel pe care il gasesti in magazine. Deoarece este gustos si usor de preparat, humusul a inceput sa devina din ce in ce mai popular si in alte tari.
De-a lungul timpului am incercat mai multe retete de hummus. De ce nu?! Este un preparat versatil si rapid. Va las si voua alte idei mai jos:
Daca v-a placut reteta de astazi, hummus de sfecla rosie , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.