Hummus de cartofi dulci

151

 

Hummus de cartofi dulci

Preparare5 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Orientala
Cuvânt cheie: aperitiv delicios, hummus, hummus cu tahini, hummus de cartofi, humus, pasta de tahini, reteta aperitiv simplu, reteta hummus, reteta simpla de humus
Porţii: 300 g

Ingrediente

  • 130 g piure de cartofi dulci
  • 130 g naut de la conserva
  • 1 lingura sos picant (obtional)
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 35 g pasta de tahini
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri alune de padure, zdrobite
  • 2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Intr-un castron sau in vasul mixerului, puneti piureul de cartofi, nautul, usturoiul si sarea. Mixati pana cand nautul se zdrobeste si toate ingredientele se amesteca bine.
  • Pune pasta de tahini si ma mixeaza 1 minut.
  • Cu mixerul pornit, pune pe rand 2 linguri de ulei, zeama de lamaie si apa. Condimenteaza cu sos picant si sare.
  • Presara alunele zdrobite si patrunjel si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Hummus de cartofi dulci, o reteta simpla, ieftina si rapida. Se pregateste in doar cativa pasi, iar ingredientele se gasesc cu usurinta in magazine. Hummusul este un preparat versatil, tocmai de aceea puteti inlocui ingredientul de baza cu leguma pe care o preferati.

Alte retete de hummus

Cea mai bogata sursa de vitamina A, cartoful dulce ar fi fost folosit în America de Sud inca de acum 5000 de ani nu doar ca hrana, ci si ca remediu pentru diferite boli.

Studiile realizate recent vin sa intareasca aceasta ipoteza, iar specialistii sustin ca o dieta bogata in cartof dulce ar putea avea unele beneficii in contextul unor afectiuni ca diabet, cancer, boli cardiace sau inflamatorii. Cartoful dulce are un gust dulceag, asemanator dovleacului, fiind preparat la aburi, fiert sau la cuptor.
Cum alegem, depozitam si gatim cartoful dulce?
Alege cartofii dulci tari, fara zgarieturi sau pete moi si evita sa cumperi daca sunt depozitati intr-un spatiu frigorific pentru ca temperatura scazuta, ca de altfel si cea ridicata, i-ar putea altera.
Depoziteaza-i intr-un loc racoros (dar nu frigider) si intunecat, eventual intr-o camara, departe de caldura excesiva.
In ceea ce priveste modalitatile de preparare, cartofii dulci pot fi fierti, prajiti, preparati la cuptor sau la aburi.
Pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritive, insa, specialistii recomanda sa ii fierbem sau sa ii gatim la aburi.
Daca v-a placut reteta de astazi, Hummus de cartofi dulci, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close