Hummus de avocado

384

 

Hummus de avocado

Preparare10 mins
Timp total10 mins
Fel de mâncare: aperitiv keto, Mic dejun Keto
Cuvânt cheie: dieta keto, gustos si sanatos, hummus, mic dejun, pasta de avocado, tahini
Porţii: 3
Calorii: 417kcal

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 3 avocado
  • coriandru proaspat
  • 125 ml ulei de masline
  • 35 g seminte de floarea soarelui
  • 60 ml tahini
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi pisat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat

Mod de preparare

  • Taie avocado pe lungime si cu o lingurita scoate continutul acestuia.
  • Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza pana se formeaza o pasta.
  • Adauga mai mult ulei, zeama de lamaie sau apa pana ajungi la consistenta pe care ti-o doresti.

Notes

Net carb: 4 % (4 g)
Fibre: 8 g
Grasime: 91 % (41 g)
Proteine: 5 % (5 g)
kcal: 417

Hummus de avocado, iata o modalitate de a introduce avocado in alimentatia familiei tale. Pasta de tahini face acest preparat la fel de gustos ca si cel original.

Tips!

  • Foloseste acest hummus de avocado si in sandwich-ul de luat la pachet.
O scurta lectura despre acest fruct minune, avocado:

Fructele de avocado au un continut ridicat de grasimi si calorii, dar gustul subtil si untos, face din acestea unul dintre cele mai populare alimente uleioase, dupa nuci si seminte.

Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi nutrientii importanti din hrana.

Specialistii recomanda celor care urmeaza o dieta saraca in proteine, sa le inlocuiasca prin consumul sporit de grasimi sanatoase, regasite din plin in avocado, ulei de cocos, masline, ulei de masline, unt sau nuci.

Un fruct de avocado contine in jur de 22,5 g de grasimi, dintre care doua treimi sunt mononesaturate (benefice sanatatii). O calitate importanta a fructelor de avocado este ca acestea contin foarte putina fructoza (asociata cu predispozitia spre ingrasare) si circa 20 de nutrienti esentiali, precum fibrele, potasiul (intr-o cantitate dubla comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic.

In contextul numarului mare de substante care promoveaza starea de sanatate a organismului, este lesne de inteles de ce fructele de avocado au o lista atat de lunga de beneficii, odata ce sunt introduse in alimentatie

– au proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.

– au capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale

– contin anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral;

– ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) si la reducerea celui rau (LDL), precum si la diminuarea numarului de trigliceride in sange;

– mentin sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic.

– regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu;

– protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, prin fitonutrientii furnizati, deci scad riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii si degenerative;

– imbunatatesc vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteina (ce previne si stopeaza degenerarea maculara asociata cu inaintarea in varsta si cataracta);

– regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, reducand rezistenta la insulina a organismului, prin grasimile sanatoase si fibrele solubile continute;

– reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin continutul de acid folic

Alte beneficii:

– previn cancerul de prostata si de san, intrucat sunt bogate in acid oleic, un compus care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor doua organe;

– intarzie procesul de imbatranire a organismului, prin antioxidantii din compozitie, care intaresc sistemul imunitar, protejeaza celulele si echilibreaza functiile sistemului nervos;

– sporesc capacitatea corpului de a absorbi nutrienti importanti pentru vedere si sanatatea pielii

– ajuta persoanele subponderale sa creasca in greutate in mod sanatos si armonios (100 de g de avocado contin 200 de calorii). Ajuta la dezvoltarea tesutului muscular si nu la acea a tesutului gras;

– mentin sanatatea sistemului digestiv, prin continutul de fibre insolubile (75%) si solubile (25%); fibrele insolubile curata colonul si previn constipatia si cancerul colorectal, pe cand cele solubile regleaza apetitul

– cresc densitatea osoasa, prin continutul bogat in vitamina K ( previn osteoporoza si ajuta sistemul osos al copiilor sa se dezvolte);

– accelereaza metabolismul, datorita complexului de vitamine B;

– previn pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer

Cred ca ti-am dat destule motive sa consumi mai mult avocado. Incepe cu reteta de hummus cu avocado, este un preparat keto.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close