Hummus cu ardei copti

345

 

Hummus cu ardei copti

Timp de gătire30 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Orientul Mijlociu
Cuvânt cheie: aperitiv, hummus, hummus cu ardei, pasta de susan, reteta simpla, salata de ardei copti
Porţii: 6

Ingrediente

  • 800 g naut fiert, la conserva
  • 1-2 linguri pasta de tahini
  • 1-2 catei usturoi, pisati
  • 5 ardei capia, copti si curatati
  • sare dupa gust
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

  • Scurgem bine nautul de apa din conserva.
  • Intr-un castron mare puneti nautul, ardeii rupti fasii, ulei de masline si pasta de tahini. Pasati bine cu mixerul.
  • Adaugati acum, dupa gust, usturoi, zeama de lamaie si sare
  • Se serveste cu lipii sau paine prajita.

Hummus cu ardei copti un aperitiv gustos, nu foarte diferit de cel clasic. Potrivit pentru orice ocazie. Se serveste cu lipie sau paine prajita.

In Romania, hummusul a devenit un aperitiv destul de indragit si servit, deoarece il putem prepara cu usurinta, iar ingredientele se gasesc in toate supermarket-urile.

Exista mai multe variante de hummus, cel putin 3 variante le cunosc eu.

Daca nu te-am convins sa incerci reteta de hummus cu ardei copti, iti listez mai jos alte bunatati orientale:

Hummus de avocado – aici nautul este inlocuit cu avocado, dar restul ingredientelor raman aceleasi. Este si o modalitate inteligenta de a introduce avocado in alimentatia familiei tale. Reteta mea o gasesti aici.

Hummus clasic – este un preparat versatil, care poate fi servit oricand, fie ca il consumi la micul dejun, ca aperitiv la masa de pranz sau la cina. Ingredientul de baza al unei retete de hummus este nautul. Il poti gasi la conserva, deja fiert, sau poti opta pentru nautul uscat. Acesta trebuie tinut in prealabil la inmuiat pentru cel putin 12 ore. Odata ce s-a inmuiat, e necesar sa il mai fierbi inca 30-40 de minute, cu putin bicarbonat de sodiu, inainte sa il folosesti. Reteta mea o gasesti aici.

Hummus cu sfecla rosie – ingredientele su aceleasi cu reteta clasica. Spre deosebire de varianta cu avocado, aici nu se mai renunta la naut. La 400 g de naut, se adauga 300 g sfecla fiarta si bine scursa de apa.

Alte aperitive rapide cu origini orientale, incercate de mine:

Muhammara – Pasta de ardei copti si nuci – Am incercat aceasta reteta si cu ardei copti de mine sau cumparati, salata iese la fel de buna. Dar cu siguranta camara este plina cu astfel de bunatati, gata pentru sezonul de iarna. Puteti servi aceasta pasta si pe un pat de paste fierte. Este foarte buna! Reteta o gasesti aici.

Baba Ganoush – Vinete coapte, pasta de susan, usturoi, sunt doar cateva dintre ingredientele acestei minunatii. De fel sunt mare fan al salatei de vinete cu maioneza asta pana am descoperit aceasta reteta. Reteta o gasesti aici.

Falafel – Falafel sunt niste chiftelute gustoase, de origine libaneza, fara carne deci foarte bune si pentru perioada postului. Pot fi servite in lipii, cu tahini sau hummus si vor fi cu siguranta insotite de o salata proaspata. Reteta o gasesti aici.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close