Hot dog cu legume la cuptor

46

Hot dog cu legume la cuptor si sos de mustar

Preparare10 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: cel mai bun hotdog, dressing de mustar, hotdog la cuptor, reteta de hotdog, reteta fara prajire, reteta rapida, simplu si bun
Porţii: 5

Ingrediente

  • 5 painici pentru hotdog
  • 5 carnaciori de pasare
  • 1 ardei gras rosu, feliat
  • 1 ardei gras verde, feliat
  • 1/2 ceapa, taiata solzisori
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline

sos de mustar

  • 45 g maioneza
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sos de soia

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 215 grade Celsius
  • Pregateste o tava cu foaie de copt.
  • Aseaza legumele in taza, pune uleiul si sare. Amesteca-le cu mana.
  • Aseaza si carnaciorii in tava si da-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • Intr-un castron mic amesteca toate ingredientele pentru sos.
  • Cand timpul a trecut, scoate tava de la cuptor.
  • In fiecare painica aseaza legume, un carnacior, si sos de mustar.
  • Pofta buna!

Hot dog cu legume la cuptor si sos de mustar. Cel mai bun preparat pentru o seara de filme cu prietenii sau un picnic in parc.  Sandwich-urile au fost dintotdeauna varianta de mancare cea mai usoara, rapida si gustoasa. Tuturor ne plac, fie ele calde sau reci. Chiar si resturile din frigider parca au un alt gust cand le combinam in sandwich. Sa nu mai vorbim despre cat de practice sunt, le putem lua cu noi oriunde.

Cum si unde a aparut pentru prima data hotdog-ul?

Povestea hot-dog-ului a început în anul 1847, în orașul nemțesc Frankfurt. Se pare că măcelarul german Johann Georg Hehner a inventat cârnăciorul Frankfurt, un produs asemănător hot-dog-ului de azi. Forma actuală s-a născut în Brooklyn, New York, acolo unde emigrantul german Charles Feltman a creat în anul 1867, în Coney Island, o mică afacere cu acești cârnăciori calzi băgați într-o chiflă alungită.

De unde vine numele produsului? Conform istoricilor, denumirea ar fi apărut la finele anilor 1890. Substantivul „Dog” din denumire era un comentariu sarcastic referitor la proveniența cărnii. Mai mult, întrucât cârnăciorii lungi și subțiri au fost aduși de nemți în Statele Unite ale Americii, americanii au asociat rasele de câini nemțești cu corpul lung și subțire (Dachshund) cu crenvurstul vândut în piețe și târguri. În fond, câinii Dachshund au pătruns pe teritoriul Statelor Unite cam în aceeași perioadă cu cârnatul de origine nemțească.

Sursa shtiu.ro

Daca v-a placut reteta de astazi, Hot dog cu legume la cuptor, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close