Hamburger la tava

289

Hamburger (scurt și Burger) este un fel de mancare pregatita rapid, calda, servita ca produs standard în multe lanturi fast-food.

Reteta noastra, hamburger la tava, este o noua adaptare a hamburger-ului clasic, pentru cei care vor sa incerce idei noi culinare.

Daca esti la dieta, incearca hamburger keto. Vezi reteta aici.

Hamburger la tava

Preparare15 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: delicios si usor, hamburger cu branza cheddar, reteta cu carne tocata
Porţii: 6
Calorii: 458kcal

Echipament

  • Tava
  • Cuptor

Ingrediente

  • 350 g macaroane  (nefierte)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa taiata felii
  • 350 g ciuperci
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 500 g carne tocata de vita ( carne slaba)
  •  sare si piper dupa gust
  • 425 g cubulete de rosii de la conserva
  • 2 lingurite condimente italienesti
  • 2 cani branza cheddar maruntita
  • 2 lingurite patrunjel
  • putin ulei

Mod de preparare

  • Puneti macaroanele la fier conform instructiunilor de pe ambalaj. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius
  • In timp ce macaroanele se fierb, puneti intr-o tigaie mare ulei de masline si lasati sa se incinga.
  • Cand uleiul s-a incins, adaugati ceapa si ciupercile si condimentati cu sare si piper. Gatiti pentru 4-5 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat si ciupercile s-au maronit. Adaugati usturoiul si mai gatiti pentru  30 de secunde.
  • Scoateti legumele din tigaie si puneti-le pe un prosop de hartie pentru a se scurge.
  • Puneti carnea tocata in tigaie si gatiti-o pentru 4-5 minute, amestecand. Condimentati-o cu sare si piper.
  • Adaugati acum sosul de rosii, cubuletele de rosii, condimentele italienesti si amestecati bine pana la incorporare. Puneti si mixul de ceapa cu ciuperci si amestecati totul.
  • Pregatiti tava de coacere cu putin ulei. Puneti macaroanele si carnea, amestecati-le si acoperiti totul cu branza cheddar.
  • Dati totul la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand branza s-a topit. Presarati patrunjelul si sunteti gata de servire.
  • Pofta buna! 🙂
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close