Gusa fiarta cu boia si usturoi

362

 

Gusa fiarta cu boia si usturoi

Preparare15 minutes
Timp de gătire2 hours
la marinat2 hours
Timp total4 hours 15 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, mezel
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: gusa de porc cu usturoi, gusa de porc fiarta, masa de Craciun, mezel de casa, taierea porcului

Ingrediente

  • 700 g gusa de porc cu tot cu sorici
  • 3 linguri sare
  • 3 l apa
  • 15 catei usturoi
  • boia
  • 1 ceapa alba
  • boabe de piper
  • 1 frunza dafin

Mod de preparare

  • Pregatim marinada pentru gusa. Intr-o oala mare amestecati apa, sarea, 2 lingurite boabe de piper, 1 foaie de dafin, ceapa taiata in 4 si 5 catei de usturoi feliati.
  • Scufundati gusa in aceasta marinada si lasati-o cel putin 2 ore.
  • Dati oala cu marinada si gusa la fiert. Acoperiti si lasati sa fiarba 2 ore la foc mic.
  • Dupa fierbere, gusa se scoate din apa si se lasa la racit pe o farfurie. Nu trebuie sa se raceasca complet, doar atat cat sa o puteti manevra cu mana.
  • Pisati restul de usturoi si frecati-l cu putina sare si 1-2 linguri cu lichidul in care a fiert gusa.
  • Intoarceti gusa cu soriciul in jos si crestati-o in forma de romburi.
  • Intindeti pasta de usturoi pe partea crestata.
  • Peste usturoi presatati din belsug boia.
  • Se pastreaza la frigider pana la consumare, intr-o cutie de platic inchisa cu capac.
  • Spor la treaba!

Gusa fiarta cu boia si usturoi din belsug, este un mezel de casa usor de preparat si foarte gustos. Dupa fierbere devine fraged si moale.

Sfaturi!

  1. Dupa ce s-a racit si zvantat bine gusa, o puteti vida in pungi si pastra la congelator.
  2. Puteti si afuma gusa de porc.
  3. Puteti folosi si boia picanta daca va place.
  4. Gusa se fierbe pana cand furculita o patrunde usor.
  5. Nu indepartati soriciul, acesta se va gati foarte bine.
  6. Puteti fierbe gusa si in zeama de varza murata. Aceasta ii va da un gust aparte si fragezime .
  7. Chiar daca porcul a fost parlit este de preferat sa se mai treaca bucatile de guse prin flacara aragazului si sa se indeparteze tot parul folosind un cutit bine ascutit.
  8. Gusa de porc se freaca pe partea cu sorici cu sare grunjoasa si malai pentru a se curata bine de par si a se desavarsi coacerea soriciului.

Pofta buna voi frati gurmanzi si voi frati gurmeti de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Nu ezitati sa preparati in propria voastra bucatarie toate porcarelele care va plac. Veti sti intotdeauna ce ingrediente ati folosit si nu veti avea, astfel, surprize neplacute, legate de gustul preparatului.

Daca v-a placut reteta de astazi, gusa fiarta cu boia si usturoi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close