Gong Bao Pui cu alune
Ingrediente
- 1 lingura faina de orez sau de grau
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri vin alb sec
- 500 g piept de pui, fara piele si os
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usutroi, zdrobiti
- chimbir dupa gust
- 6 cepe verzi, tocate
- 2 lingurite zahar
- chilli (obtional)
- 1 mana de alune de padure
- orez fiert pentru servit
Mod de preparare
- Intr-un castron amestecati faina, vinul si sosul de soia. Puneti pieptul de pui (taiat bucatele mici) si amestecati bine. Daca aveti timp, lasati puiul la marinat in frigider, pentru 20 de minute.
- Incinge uleiul la foc mare intr-o tigaie incapatoare sau wok.
- Puneti bucatile de pui la prajit, pentru 5 minute. Patrati sosul marinat.
- Adaugati in tigaie usturoiul, ghimbirul, chilli, mai mult de jumatate din cantitate de ceapa si mai prajiti 2 minute.
- Puneti 3 linguri de apa in sosul marinat. Turnati in tigaie.
- Tot in tigaie puneti acum si alunele si zaharul.
- Se lasa la fiert 2 minute.
- Se serveste presarat cu restul de ceapa verde, si un bol de orez,
Gong Bao Pui cu alune, este o reteta chinezeasca, gata in numai 25 de minute. Se serveste alaturi de un bol de orez, la pranz sau cina.
Mancarea din China variaza de la o regiune la alta si exista multe tipuri si stiluri deferite prin care se prepara retetele chinezesti. Faptul ca numarul de restaurante chinezesti continua sa creasca, ne demonstreaza ca acest tip de bucatarie devine una dintre cele mai iubite specificuri culinare din intreaga lume.
Iata cateva curiozitati care te vor face sa adori si mai mult mancarea chinezeasca
1. Potrivit unui studiu, publicat in China in 1983, exista peste 60 000 de preparate culinare chinezesti.
2. Una dintre mancarurile cele mai vestite ale Chinei este Rata Peking cunoscuta si ca Rata Beijing. In vremurile imparatilor chinezi era un fel de mancare destinat numai celor de sange nobil. In ziua de azi, oricine poate avea sansa de a se delecta cu acest preparat regal.
3. Alte binecunoscute specialitati chinezesti sunt Hot Spot (o oala de apa fierbinte, umpluta cu ierburi aromatice si condimente) si coltunasi (fierti, prajiti sau la abur). Dar, probabil, cea mai faimoasa mancare chinezeasca sunt taiteii- diferiti in aproape fiecare oras.
4. Micul dejun traditional chinezesc este alcatuit din orez, rulouri de taitei de orez, terci de orez, paine, clatite fierte care sunt combinate cu ceai chinezesc sau lapte de soia.
5. O masa chinezeasca obisnuita este de obicei alcatuita din cateva preparate principale, si nu doardintr-un singur fel principal. Cel mai interesant lucru este ca ultimul fel de mancare este supa.
6. In mod traditional, deserturile nu sunt foarte populare printre chinezi si in mod surprinzator ravasul chinezesc nu a aparut in China- este o inventie pur americana.
Spor la gatit Gong Bao Pui cu alune!