Gogosi cu vin

26

Gogosi cu vin

Preparare2 hrs
Timp total2 hrs
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: aluat de gogosi cu vin, alut de gogosi, desert simplu, gogosi cu vin, gogosi cu zahar, gogosi de casa, gogosi simple
Porţii: 44

Ingrediente

  • 4 oua la temperatura camerei
  • 200 g faina
  • 1 lingura unt nesarat
  • un praf de sare
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura zahar
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

  • Pune la fiert vinul alb, cu o lingura de unt.
  • Atunci cand da in clocot, ia recipientul de pe foc si adauga toata faina, amestecand incontinuu, pana cand vezi ca aluatul se desprinde de pe cratita.
  • Freaca aluatul pana se racoreste si apoi adauga galbenusurile si zaharul, pe rand.
  • Bate albusurile spuma si incorporeaza-le usurel in aluat.
  • Pune la incins uleiul pentru prajit.
  • Ia cu o lingura din compozitie, da-i o forma rotunda si pune la prajit.
  • După 1-2 minute, acestea se întorc cu o furculiță.
  • După ce se prăjesc și se umflă, ceea ce se întâmplă rapid, se scot pe șervețele de hârtie.
  • La final, presara peste ele zahar pudra.
  • Pofta buna!

Gogosi cu vin unul dintre deserturile potrivite pentru orice sezon. Se fac cu usurinta de orice incepator cu ingrediente foarte simple.

Exista o multime de retete de gogosi pe internet, care de care mai „pufoase”. Reteta de astazi este una diferita fata de clasicile gogosi. Are in compozitie vin, iar aluatul se pregateste la cald. Chiar daca procesul vi se pare dificil la inceput, o sa vedeti ca odata ce incepeti, nu e nimic complicat.

Pentru un rezultat si mai pufos, le puteti praji in untura pentru prajit.

Va las mai jos si alte retete de gogosi pe care trebuie sa le incercati, apoi sa decideti voi care sunt preferatele voastre:

Daca v-a placut reteta de astazi, Gogosi cu vin , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close