Gogosi cu rosii uscate si parmezan
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 515 g faina
- 100 g parmezan
- 85 g rosii uscate
- frunze de busuioc tocat
- 2 catei usturoi tocat
- 4 lingurite praf de copt
- 1 lingurita si jumatate sare
- 1/2 lingurita piper
- 100 g unt rece de la frigider
- 225 ml smantana lichida de gatit
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 230 de grade Celsius si pregateste tava cuptorului cu hartie de copt.
- Intr-un castron mare amesteca faina, parmezanul, rosiile uscate, frunzele de busuioc, usturoiul, praful de copt, sare si piper.
- Untul se razuieste deasupra mixului din castron.
- Pune smantana lichida si amesteca cu o spatula de cauciuc pana toate ingredientele s-au incorporat si se formeaza coca.
- Pune coca pe o suprafata presarata cu faina, si incepi s-o framanti usor.
- Coca se intinde bine cu un sucitor si cu o forma rotunda de biscuiti sau cu gura unui pahar, se formeaza mici gogosi pe care le asezam in tava de copt.
- Se da la frigider 15 minute.
- Gogosile se scot si se dau la cuptor 15-18 minutesau pana cand s-au maronit.
- Se servesc calde.
Gogosi cu rosii uscate si parmezan un aperitiv simplu cu doar cateva ingrediente si condimente. Mananci si nu te mai opresti!
Acesti biscuits sunt de origine americana iar avantajul e ca in faina poti pune orice ingrediente doresti. De la masline, mozzarella, la bucatele de bacon prajit si ce-ti mai trece prin cap. Sa nu mai vorbim ca este un aperitiv excelent pentru petreceri iar invitatii tai il vor adora.
Aperitivul este, in gastronomia unor culturi, primul preparat oferit înaintea felului principal la pranz sau cina. Se serveste in cantitate redusa, in scopul deschiderii poftei de mancare. Astfel, consumatorul are posibilitatea de a aprecia si celelate preparate culinare incluse intr-un meniu obisnuit. In unele tari se obisnuieste ca acest preparat sa fie servit la mesele festive sau de sarbatori, in schimb ce în altele, precum Spania, Portugalia, Franta, este un fel de mancare consumat zilnic, cu orice prilej si in oricare moment al saptamanii.
Gustarile, atat cele reci cat si cele calde, pot fi insotite de bauturi aperitive, precum vinul, berea, vermutul, bitterul, diferite rachiuri naturale sau industriale etc.
Vedetele mesei festive sunt cel mai adesea aperitivele. Usor de facut, elegante, intr-o prezentare de exceptie, pot transforma o simpla petrecere intr-o adevarata parada a preparatelor de 5 stele. Si nu, nu trebuie sa investiti mult, trebuie doar sa puneti in valoare lucrurile simple!
Daca ai ramas in pana de idei, incearca si tu reteta americana de gogosi cu rosii uscate si parmezan.