Gofre cu dovleac

285

Gofre cu dovleac

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: desert, mic dejun
Cuvânt cheie: desert, dovleac, gofre, idei mic dejun, prajitura cu dovleac, vafe, waffles

Echipament

  • Waffle maker

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 pliculet praf de copt
  • scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare dupa gust
  • sare
  • 200 ml smantana lichida de gatit
  • 130 g piure de dovleac
  • 2 oua mari
  • 60 ml unt topit

Mod de preparare

  • Pregateste aparatul de facut vafe, la temperatura medie spre mare. Inainte de a pune aluatul se unge cu putin ulei.
  • Intr-un castron mare amesteca faina, zaharul, praful de copt, condimentele si sarea.
  • Intr-un alt castron amestecam piureul de dovleac cu smantana lichida, oua si ulei.
  • Transfera mixul de dovleac peste mixul de faina si amesteca bine cu o spatula de cauciuc, pana la incorporare.
  • Incepeti sa prajiti gofrele. Puneti aluatul in aparat si lasati cca. 4-5 minute pana vafele prind forma si se maronesc. Daca doriti sa le pastrati calde pana la servire, dati drumul la cuptorul aragazului si lasati-le pana cand ati terminat de facut tot aluatul.
  • Se servesc imediat cu smantana, miere, dulceata, frisca, etc.

Gofre cu dovleac – m-am gandit sa fac ceva bun, desert sau mic dejun, cu legume de sezon. Rezultatul este minunat si perfect pentru diminetile racoroase de toamna.

Am folosit bineinteles, dovleacul de placinta. In supe creme, consumat copt sau in diferite retete de prajituri si placinte, aroma dulce a dovleacului este imbietoare, indiferent de reteta pe care o pregatesti. Si dupa cum bine ati observat, am folosit foarte putin zahar si multe arome. Dovleacul are deja o dulceata specifica si nu mai are nevoie de niciun adaos.

Un alt sfat pe care vi-l dau este sa coaceti dovleacul, daca aveti posibilitatea si rabdarea, in loc sa-l fierbeti in apa. Diferenta gustului este incomparabila. Tineti cont de acest sfat, indiferent de desertul pe care-l pregatiti, nu doar pentru gofre cu dovleac sau placinte.

La noi, cea mai populara forma de consum a dovleacului, este placinta de dovleac sau pur si simplu, dovleac copt presarat cu zahar.  Sunt convinsa ca in fiecare toamna nu exista casa in care sa nu miroasa a dovleac copt.

La americani exista o intreaga traditie legata de simbolul dovleacului, acesta fiind vedeta principala a sarbatorii de Halloween. De ceva vreme si noi am inceput sa imprumutam din spiritul Halloween-ului si, in preajma zile de 31 octombrie, placinta cu dovleac este desertul perfect pentru copii care scobesc cu maiestrie dovlecii.

Dar sa revenim la bucataria noastra!

Daca va plac deserturile cu dovleac, incearca si reteta de pandispan cu dovleac! 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close