Fursecuri nuci umplute cu crema, ciocolata sau gem

602

 

Fursecuri nuci umplute cu crema

Preparare30 mins
Timp de gătire40 mins
Timp total1 hr 10 mins
Fel de mâncare: desert
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: crema de nuci, desert, fursecuri, masa festiva, nuci umplute cu crema, reteta fursecuri

Echipament

  • Forma de nuci

Ingrediente

Pentru cojile de nuci

  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 650 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare

Pentru umplere

  • 200 g biscuiti si marginile taiate de la coji
  • 300 g nuci macinate
  • 1 esenta de rom
  • 150 g zahar
  • 20 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ciocolata topita

Mod de preparare

  • Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa
  • Incorporati ouale pe rand.
  • Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt si un putina sare. In functie de marimea lor, veti avea nevoie de mai multa sau mai putina faina.
  • Framantati usor aluatul pana devine omogen si se desprinde usor de pe marginea vasului.
  • Formati din aluat bilute mici de aprox. 5 g.
  • Pregatiti forma de nuci. Aceasta se pune la incins si se unge cu o pensula, cu ulei, doar o data. Pe parcurs nu va fi necesar, deoarece coca contine unt gras.
  • Puneti cate o bila in fiecare gaura, inchideti aparatul si lasati pe foc 2 minute pe o parte, si inca 20-30 de secunde pe partea cealalta. Timpul este orientativ. in functie de grosimea formei pe care o folosesti, timpul de coacere va varia.
  • Continua sa coci cojile pana la terminarea aluatului.
  • Cu un cutit mic, indeparteaza marginile cojilor, pentru a da o forma frumoasa nucilor.
  • Incepeti acum crema pentru umplerea nucilor. Rupeti biscuitii in 4 si macinati-i. La ultima tura de biscuiti, adaugati si marginile taiate de la coji.
  • Macinati si nuca.
  • Puneti biscuitii macinati intr-un castron incapator, adaugati nucile, zaharul, cacao si amestecati cu o spatula de cauciuc.
  • Puneti ciocolata topita, esenta de rom si adaugati laptele fierbinte, putin cate putin. Veti obtine o crema cu textura asemanatoare untului de arahide.
  • Incepeti sa umpleti cojile cu crema. Cel mai bine folositi o lingurita pentru acest proces.
  • Lipiti cate doua coji, si cu degetul, stergeti excesul de crema dintre ele.
  • Asezati pe o farfurie intinsa sau pe un platou.
  • Pudrati nucile cu zahar pudra si sunteti gata de servit.
  • Enjoy!

Fursecuri nuci umplute cu crema, ciocolata, gem, unt de arahide si ce-ti mai trece tie prin cap. O reteta veche si extrem de iubita, nelipsita de pe masa de Craciun, Revelion sau a altor evenimente.

Fursecurile sunt fragede, delicioase si se fac usor, chiar daca necesita mai mult timp de pregatire. Formele pentru fursecuri nuci umplute, inca se mai gasesc la vanzare in piete, magazinele bazar dar si online. Asta in care nu o aveti deja mostenita de la bunici. Din pacate, din ce in ce mai putine gospodine aleg sa pregateasca nuci umplute cu crema. Se gasesc foarte usor de cumparat in comert, nu costa o avere, dar nici gustul copilariei nu-l au.

Tips!
  • Nucile au nevoie de 24 de ore pentru a se pentru a se fragezi, iar la calitatea si rezultatul final delicios contribuie din plin si crema.
  • Folositi unt gras! Chiar daca este mai scump, nu puteti avea prajituri bune daca nu folositi cele mai bune ingrediente.
  • Eu am ales o crema cu nuci, cacao si ciocolata. Puteti umple nucile si cu crema de vanilie, unt de arahide, gem de prune etc.
  • Puteti inlocui cele 3 linguri de ciocolata topita, cu 3 linguri de gem de prune.
  • Inlocuiti esenta de rom cu rom adevarat, daca nu aveti nicio problema cu alcoolul in mancare.
  • Nucile  se pastreaza bine in camara racoroasa sau la frigider, inchise in cutii de plastic cu capac. Ele se pot prepara si cu o saptamana inainte de servire.

Sa aveti spor la gatit!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close