Friptura de vita cu morcovi

228

Friptura de vita cu morcovi, o idee culinara pe care trebuie s-o incerci. Carnea de vita, este o sursa de fier care nu trebuie sa lipseasca din meniu.

Print Recipe

Friptura de vita cu morcovi

Preparare15 mins
Timp de gătire1 hr
La racit15 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne cu legume la cuptor, gustos si rapid, reteta usoara, vita la cuptor
Porţii: 4
Calorii: 546kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita mustar pudra
  • 950 g vita
  • 1 ceapa taiata julien
  • 500 g morcovi,t aiati in doua pe lungime

Pentru zeama

  • 1 lingurita faina
  • 250 ml stock de vita

Mod de preparare

  • Incalziti cuptorul la 220-240 grade Celsius
  • Amestecati pudra de mustar cu faina si condimente (sare, piper etc)
  • Intr-o tava asezati ceapa si morcovii, asezati carnea deasupra si dati la cuptor pentru 20 de minute.
  • Reduceti caldura cuptorului la 170-190 grade Celsius si continuati coacerea pentru inca 30 de minute ( in sange), 40 deminute ( medium) si 60 minute ( bine facut )
  • Scote-ti tava de la cuptor si asezati totul pe un platou cald, acoperind totul cu o foaie de aluminiu.
  • Cat preparatul se odihneste, pregatiti zeama. Puneti o lingurita de faina in tava unde a copt carnea si legumele. Tava se pune pe aragaz la foc mic  Amesteca bine pe fundul tavii si incet incepeti sa turnati cei 250 de ml de stock.
  • Taiati carnea feliute si adaugati zeama cupolonicul.
  • Sunteti gata de servit. Pofta buna! 🙂
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close