Friptura de vita cu morcovi, o idee culinara pe care trebuie s-o incerci. Carnea de vita, este o sursa de fier care nu trebuie sa lipseasca din meniu.
Friptura de vita cu morcovi
Porţii: 4
Calorii: 546kcal
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 1 lingurita faina
- 1 lingurita mustar pudra
- 950 g vita
- 1 ceapa taiata julien
- 500 g morcovi,t aiati in doua pe lungime
Pentru zeama
- 1 lingurita faina
- 250 ml stock de vita
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 220-240 grade Celsius
- Amestecati pudra de mustar cu faina si condimente (sare, piper etc)
- Intr-o tava asezati ceapa si morcovii, asezati carnea deasupra si dati la cuptor pentru 20 de minute.
- Reduceti caldura cuptorului la 170-190 grade Celsius si continuati coacerea pentru inca 30 de minute ( in sange), 40 deminute ( medium) si 60 minute ( bine facut )
- Scote-ti tava de la cuptor si asezati totul pe un platou cald, acoperind totul cu o foaie de aluminiu.
- Cat preparatul se odihneste, pregatiti zeama. Puneti o lingurita de faina in tava unde a copt carnea si legumele. Tava se pune pe aragaz la foc mic Amesteca bine pe fundul tavii si incet incepeti sa turnati cei 250 de ml de stock.
- Taiati carnea feliute si adaugati zeama cupolonicul.
- Sunteti gata de servit. Pofta buna! 🙂