Friptura de vita cu morcovi

354

Friptura de vita cu morcovi, o idee culinara pe care trebuie s-o incerci. Carnea de vita, este o sursa de fier care nu trebuie sa lipseasca din meniu.

Friptura de vita cu morcovi poate fi consumată în orice moment al zilei, de la prânz la cină. Este o opțiune excelentă pentru o masă consistentă și hrănitoare.

Pentru a pregăti friptura de vita, se recomandă alegera unei bucăți de carne proaspete și de calitate, preferabil maturată. Carnea trebuie să fie tăiată în bucăți potrivite.Scoateti-o din frigider cu cel puțin o oră înainte de gătire pentru a se ajunge la temperatura camerei.

Este important să vă asigurați că porțiile sunt moderate și echilibrate cu legume sau alte alimente sănătoase. Asta pentru a menține o dietă echilibrată și sănătoasă. De asemenea, puteți alege să gătiți friptura de vita cu morcovi într-un mod sănătos. Cum ar fi prăjirea sau coacerea în cuptor, pentru a reduce conținutul de grăsimi și a păstra valoarea nutritivă a alimentelor.

Friptura de vita poate fi o sursă bună de proteine și nutrienți precum fierul, zincul și vitamina B12. Cu toate acestea, consumul excesiv de carne roșie, inclusiv friptura de vita, poate fi asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și cancer colorectal.

Este important să consumați friptura de vita cu moderație.  Să o combinați cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. De asemenea, este recomandat să alegeți bucăți de carne slabe și să evitați excesul de grăsimi saturate, care pot fi asociate cu un risc crescut de boli de inimă.

Friptura de vita cu morcovi

Preparare15 minutes
Timp de gătire1 hour
La racit15 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne cu legume la cuptor, gustos si rapid, reteta usoara, vita la cuptor
Porţii: 4
Calorii: 546kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita mustar pudra
  • 950 g vita
  • 1 ceapa taiata julien
  • 500 g morcovi,t aiati in doua pe lungime

Pentru zeama

  • 1 lingurita faina
  • 250 ml stock de vita

Mod de preparare

  • Incalziti cuptorul la 220-240 grade Celsius
  • Amestecati pudra de mustar cu faina si condimente (sare, piper etc)
  • Intr-o tava asezati ceapa si morcovii, asezati carnea deasupra si dati la cuptor pentru 20 de minute.
  • Reduceti caldura cuptorului la 170-190 grade Celsius si continuati coacerea pentru inca 30 de minute ( in sange), 40 deminute ( medium) si 60 minute ( bine facut )
  • Scote-ti tava de la cuptor si asezati totul pe un platou cald, acoperind totul cu o foaie de aluminiu.
  • Cat preparatul se odihneste, pregatiti zeama. Puneti o lingurita de faina in tava unde a copt carnea si legumele. Tava se pune pe aragaz la foc mic  Amesteca bine pe fundul tavii si incet incepeti sa turnati cei 250 de ml de stock.
  • Taiati carnea feliute si adaugati zeama cupolonicul.
  • Sunteti gata de servit. Pofta buna! 🙂
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close