Friptura cu salata de bruschette

329

 

Friptura cu salata de bruschette

Preparare15 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: bruschette, carne de porc, cotlet de porc, dieta, dieta keto, friptura la gratar, reteta pranz, salata
Porţii: 4

Echipament

  • Gratar

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc fara os
  • 4 rosii mari si tari
  • 2 catei usturoi, tocati
  • 15 frunze busuioc
  • 1 lingura capere
  • 35 g parmezan ras
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 70 g branza ricotta

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul afara.
  • Intre timp, pregatiti dressing-ul, dar il veti asambla mai tarziu. Rosiile se taie cubulete mici, nu mai mari decat boabele de fasole. Tocati si frunzele de busuoic.
  • Intr-un castron, amestecati doar : rosiile, usturoiul, busuiocul, caperele si parmezanul.
  • Cotletele de porc se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Puteti sa adaugati si alte condimente daca doriti.
  • Se pun pe gratar la fript, cate 7-8 minute pe fiecare parte.
  • Cand cotletele sunt gata, se scot pe o farfurie, se acopera pentru a ramane la cald, si se lasa la odihnit 5 minute.
  • Intre timp, asamblam dressing-ul de bruchette. Punem in castronul cu rosii, uleiul, otetul balsamic si condimentam cu sare si piper. Amestecam bine.
  • Pentru servire, asezati salata de bruschette si branza ricotta, peste cotletele de porc, in fiecare farfurie.

Friptura cu salata de bruschette, un preparat sanatos si foarte gustos. Busuiocul proaspat, rosiile si usturoiul, vor schimba total gustul carnii. Daca vremea nu ajuta, sau daca nu aveti gratar de curte, friptura o puteti face si la cuptor sau pe gratar la aragaz.

Aceasta salata de bruschette, este o garnitura potrivita pentru a insoti orice fel de friptura. Ii va spori gustul si veti obtine un preparat cu adevarat sanatos si satios.

De obicei, o garnitura este astfel creata incat sa contina fibre, glucide, vitamine si minerale sau carbohidrați. Aceastea ajuta la digestia proteinelor din felul principal.

Alte idei de garnituri, in functie de tipul de carne
Sote de legume

Alege ardei rosii, verzi, galbeni si portocalii, cu cat mai multe culori, cu atat farfuria ta va arata mai spectaculos. Mai adauga ciuperci, ceapa, țelina si verdeturi pe care le vei prepara cu ulei, in tigaie. Legumele se prepara la foc mare, timp de 5-6 minute, timp in care se amesteca in continuu. Adauga ierburi aromate, cateva linguri de vin si alte condimente, dupa gust. Aceasta garnitura se potriveste la multe retete cu carne, dar in special la friptura pe gratar, deoarece completeaza in mod delicios textura acesteia.

Dovlecei cu cimbru si usturoi

Aceasta reteta deosebit de aromata, se potriveste alaturi de pui sau peste la gratar. Tot in tigaie vor ajunge trei dovlecei taiati felii subtiri, cativa catei de usturoi feliati si frunze de cimbru. Le prajesti la foc mare timp de 4-5 minute si adaugi sare, piper sau alte ierburi aromate, dupa gust. La final poti presara cascaval ras pentru un efect delicios!

Salata de quinoa

Iata o reteta de salata racoritoare si satioasa, care merge perfect pe langa preparate din carne precum drob, rulada sau chiftele. Quinoa sunt seminte care, adaugate in apa, se expandeaza si devin o baza pentru mancaruri cu multe fibre si vitamine. Semintele trebuie spalate si fierte bine, in apa cu sare si mirodenii. Reteta mai include sfecla rosie fiarta, avocado, ridichi, castraveti si rosii proaspete, toate taiate cubulete. Ingredientele se amesteca intr-un castron, impreuna cu ulei de masline, suc de lamaie si condimente dupa gust.

Salata de portocale si ceapa rosie

Suna a combinatie neobisnuita si cu gust greu de imaginat? Posibil, insa alaturarea de ingrediente este cu adevarat inedita, iar gusturile sunt complementare. Se potriveste foarte bine langa carne de porc sau de vita la gratar datorita gustului racoritor, abundentei de vitamine si pentru ca stimuleaza digestia. Poti prepara aceasta reteta foarte usor si rapid: ceapa se taie cubulete cat mai mici, iar portocalele se curata de coaja si de pielite si se taie bucatele. Cele doua ingrediente se amesteca intr-un bol, se adauga ulei de masline, sare, piper si ierburi aromate proaspete, precum patrunjel, coriandru sau busuioc.

Spor la gatit, sper sa incercati si reteta mea de friptura cu salata de bruschette. Pofta mare!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close