Frigarui de vita cu Chimichurri de avocado

116

 

Frigarui de vita cu Chimichurri de avocado

Preparare15 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: frigarui de vita, frigarui suculente, meniu de weekend, reteta ieftina, reteta simpla, vita suculenta
Porţii: 6

Echipament

  • bete pentru frigarui

Ingrediente

Pentru frigarui

  • 900 g muschi de vita taiat cubulete
  • 1 lingura chilli
  • 1/4 lingurita usturoi pudra
  • 1/4 lingurita ceapa pudra
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1 1/2 lingurita chimion
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei rosu taiat cubulete
  • 1 ardei galben taiat cubulete
  • 1 ardei verde taiat cubulete
  • 1/3 ceapa rosie taiata cubulete

Pentru chimichurri de avocado

  • 1 avocado
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • coriandru tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • zeama de la un lime
  • 80 ml ulei de masline

Mod de preparare

  • Intr-un castron amestecati condimentele si frecati bucatile de carne cu acest mix.
  • Infigeti carnea, ardeiul gras si ceapa pe frigarui.
  • Frigeti frigaruile cate 8-10 minute sau dupa placul vostru.
  • Intre timp pregateste dressing-ul chimichurri. Pune toate ingredinetele intr-un blender si mixati bine.
  • Serveste frigaruile cu sosul chimichurri.
  • Pofta buna!

Frigarui de vita cu Chimichurri de avocado, delicioase si suculente, meniul perfect pentru orice intalnire cu prietenii sau rasfat in familie.

Sos Chimichurri este un sos argentinian potrivit atat pentru fripturi, cat si pentru legume. Daca sunteti in cautarea unui grill perfect, va recomandam acest sos delicios pe baza de avocado, patrunjel, chilli si ulei de masline.

Va las aici si varianta clasica de sos chimichurri.

Ingrediente

1 legatura de patrunjel verde
2 catei de usturoi pisati
1 lingura de ceapa rosie tocata
1 buc lime
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita cimbru
1 lingurita de sare de mare
½ lingurita de chilli fulgi
50 ml ulei de masline

Preparare
  1. Spalati frunzele de patrunjel, scurgeti-le bine de apa si tocati-le marunt.
  2. Curatati usturoiul si taiati-l fin.
  3. Spalati bine lime-ul, razuiti-i coaja si stoarceti-l.
  4. Intr-un bol, amestecati patrunjelul cu usturoiul, ceapa esalota, sucul si coaja de lime, oregano si cimbru. Condimentati cu sare si fulgi de chilli. Adaugati, la final, uleiul de masline.

Sosul Chimichurri se potriveste perfect cu mai multe preparate la gratar, precum carne de vita, carne de porc si de pui, dar poate fi folosit si pentru condimentarea legumelor. Acoperit cu ulei, poate fi pastrat la frigider timp de 2-3 zile.

Daca v-a placut reteta de astazi, frigarui de vita cu Chimichurri , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close