Frigarui cu pui tikka masala

433

Frigarui cu pui tikka masala

Preparare10 minutes
Timp de gătire15 minutes
La frigider4 hours 20 minutes
Timp total4 hours 45 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Orientala
Cuvânt cheie: condimente orientale, frigarui de pui, orez cu curry, orez cu legume, pui tikka masala, reteta orientala, reteta pranz, reteta simpla, simplu si gustos
Porţii: 4

Ingrediente

  • 3 piepti de pui, caiati cubulete de 2,5 cm
  • 1 lingura si jumatate zeama de lamaie
  • 3 lingurite ghimbir ras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita piper
  • 5 linguri iaurt grecesc

Mod de preparare

  • Intr-un castron pune bucatile de pui cu zeama de lamaie si sare. Freaca bine carnea , acopera castronul si da la frigider pentru 20 minute.
  • In alt castron amesteca ghimbirul, usturoiul, chimionul, paprika, garam masala, piper si iaurt.
  • Pune puiul in noul mix si amesteca bine. Da din nou la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
  • Incinge gratarul.
  • Scoate puiul din castron si sterge-l bine. Pune-l pe betisoare de frigarui.
  • Frige puiul cate 6 minute pe fiecare parte.
  • Serveste puiul takka masala cu orez cu curry si lipie naan.
  • Pofta buna!

Frigarui cu pui tikka masala un preparat cu o explozie de contimente orientale, incat nu ai cum sa nu te indragostesti de gustul final!

Daca nu vrei sa pregatesti frigarui pentru pui, poti praji carnea pur si simplu la aragaz sau la cuptor. Iar daca vrei si un sos gustos de rosii, iti las mai jos lista de ingrediente si pasii de urmat.

Sos de rosii
  • 2 rosii
  • 1 ceasca bulion
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 cm ghimbir ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita cardamom pulbere
  • 1 foaie de dafin
  • ½ lingurita turmeric
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita amestec garam masala
  • oriandru proaspat.

Intr-o tigaie adanca punem uleiul si toate condimentele, mai putin garam masala si lasam cateva secunde, pana incep sa se elibereze aromele, apoi punem ceapa tocata marunt si usturoiul, amestecam. Cand ceapa devine translucida, adaugam rosiile tocate cubulete, bulionul de rosii si 1 ceasca cu apa, acoperim cu un capac si fierbem pe foc mic pana scade sosul. Dupa ce a scazut sosul, blenduim amestecul pentru a obtine un sos fin, apoi punem carnea rumenita, garam masala si smantana; amestecam bine si lasam pe foc 5 minute. Oprim focul, punem coriandrul tocat si acoperim cu un capac.

Pentru lipiile naan va las aici link-ul cu ingredientele si pasii de urmat.  Iar aici gasesti faimosul orez cu legume si curry.

Daca v-a placut reteta de astazi, frigarui cu pui tikka masala , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close