Frigarui de pui la gratar, este reteta perfecta pentru petrecerile in aer liber alaturi de prieteni si familie. Usor si rapid de preparat, aceasta reteta cu pui, are un adevarat succes printre cei mici si cei mari.
Frigarui cu pui marinat si legume la gratar
Porţii: 4
Calorii: 278kcal
Echipament
- Gratar
- scobitori pentru frigarui
Ingrediente
- 450 g pieptde pui fara os si piele taiat cubulete medii
- 60 ml ulei de masline
- 80 ml sos de soia
- 60 ml miere
- 1 lingurita usturoi pisat
- sare si piper dupa gust
- 1 ardei gras rosu, taiat patratele
- 1 ardei galben taiat patratele
- 1 dovlecel taiat patratele
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura patrunjel
Mod de preparare
- Puneti uleiul de masline, sosul de soia, mierea, usturoiul , sare si piper intr-un castron si amestecati.
- Adaugati puiul, ardeii, dovlecelul si ceapa rosie in castron. Amestecati.
- Lasati la marinat cel putin o ora pana la 8 ore.
- Puneti scobitorile pentru frigarui in apa rece pentru 30 de minute.
- Intre timp incingeti gratarul de afara sau cel de aragaz.
- Puneti carnea si legumele pe scobitori.
- Se frige cate 5-7 minute pe fiecare parte.
- Presarati patrunjel si serviti.
- Pofta buna! 🙂