French toast cu sunca si cascaval

207

French toast cu sunca si cascaval

Preparare5 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total20 mins
Fel de mâncare: mic dejun
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: french toast, idei mic dejun, paine cu ou, reteta french toast, retetta ieftina, sandwich cu cascaval, sandwich cu sunca
Porţii: 4

Ingrediente

  • 8 felii paine pentru sandwich
  • putin unt
  • 4 felii sunca
  • 5 oua mari
  • felii de branza cheddar
  •  sare si piper dupa gust
  • putin ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Ungeti fiecare felie de paine cu putin unt, doar pe o parte.
  • Intr-un castron bateti oale cu putin piper si putina sare
  • Inmuiati fiecare felie de paine in ou. Se aseaza cu partea fara unt
  • Incingeti cateva linguri de ulei intr-o tigaie
  • Formati sandwich-urile cu sunca si cheddar. Lasati partea cu ou la exterior.
  • Prajiti fiecare sandwich cate 3 minute pe fiecare parte.
  • Se serveste simplu sau cu rosii cherry.
  • Pofta buna!

French toast cu sunca si cascaval pentru un mic dejun delicios si complet. Zilele de weekend sunt zile de rasfat, mai ales culinar si mai ales la mic dejun.

Pentru varianta dulce, bate pur si simplu oul,  adaugati lapte, esenta de vanilie si putin zahar. Treceti feliile de paine prin acest mix si prajiti-le cateva minute pe fiecare parte. Ouale se amesteca pentru inceput cu un praf de sare. Nu se sparg in lapte, nu se pune laptele peste ouale intregi! Este important ca ouale sa fie bine batute inainte de a fi amestecate cu laptele. Toata copilaria am mancat friganele. De multe ori doar cu zahar tos, dulceata sau miere de albine.

Va propun sa incercati varianta sarata cu verdeturi si parmezan ras. Este savuroasa si se pregateste foarte rapid si usor.

Painea este data prin oul amestecat cu lapte si prajita in ulei cu unt. Am incins inainte putin untul si uleiul cu o crenguta de rozmarin si 2 catei de usturoi pentru a-l aromatiza putin.  Avand in vedere ca este o varianta sarata, adaugata si piper proaspat macinat. Puteti pune si boia dulce, picanta sau afumata, un varf mic de cutit de nucsoara macinata. Cand le scoateti din tigaie presarati parmezan razuit si verdeata. Parmezanul se topeste usor ajutand si verdeata sa ramana lipita de paine. O minunatie!

Daca v-a placut reteta de astazi, french toast cu sunca si cascaval, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close