Foi de napolitana – reteta. Cele mai simple foi pentru prajituri cu umplutura de creme sau inghetata. Se fac foarte simplu si usor. Gasim tot felul de retete pe internet de gofre si cu siguranta ca le-am incercat si noi. Dar napolitanele? Le-ati incercat? Se fac foarte usor, practic o joaca de copil. Si ca tot veni vorba de copii, acestia le vor adora! Ies crocante, ca un snack perfect.
Bineinteles, obisnuim sa cumparam foi mari de napolitane pentru prajiturile de sarbatori. Si eu fac asta. Nu am aparatul potrivit pentru astfel de marime. Sau cel putin nu stiu eu.
Tot pe internet gasim si fel de fel de retete pentru foi de napolitana. Am vazut si cu aroma de branza. Cu siguranta putem adauga orice ingredient ne place in compozitie. Mai jos va las reteta mea simpla, cu numai 4 ingrediente si acelea ieftine, pe care probabil le avem deja in casa. Nici nu trebuie sa mai iesim la supermarket sau la magazinul de la colt.
Eu zic sa o incercati si sa o pastrati si pentru sezonul de vara. Veti face niste sandwich-uri foarte bune cu inghetata!!
Foi de napolitana - reteta
Ingrediente
- 250 g faina
- 150 g zahar brun
- 100 g unt nesarat
- 2 g praf de copt
- 1 ou
Mod de preparare
- Amesteca bine toate ingredientele de mai sus.
- Lasa aluatul la odihnit, la loc racoros.
- Incinge aparatul pentru gofre.
- Formeaza din aluat cu palmele bile si aplatiseaza-le.
- Da-le la copt cca 3 minute sau pana cand se maronesc frumos.
- Se lasa la racit complet.
- Se pot umple cu cremele tale preferate sau nutele, inghetata etc.
Daca v-a placut reteta de astazi , Foi de napolitana – reteta, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.