Filet mignon cu unt si usturoi

417

Filet mignon cu unt si usturoi

Preparare10 minutes
Timp de gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: cum sa prepari un filet mignon perfect, Filet mignon cu unt si usturoi, friptura suculenta
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4 buc filet mignon (150 g fiecare)
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 4 lnguri unt
  • 4 catei usturoi pisat
  •  sare si piper dupa gust
  • 4 crengute rozmarin

Mod de preparare

  • Lasa bucatile de carne 20 de minute la temperatura camerei inainte de preparare.
  • Incinge cuptorul la 230 de grade Celsius.
  • Condimenteaza carnea pe ambele parti cu sare si piper.
  • Pune o tigaie cu fundul gros la incins.
  • Incinge uleiul la foc iute si prajeste bucatile de carne cate 3 minute pe fiecare parte.
  • Pune untul in tigaie. Cand s-a topit, pune usutroiul, crengutele de rozmarin si amesteca.
  • Cu lingura acopera fripturile cu untul aromat.
  • Dati tigaia la cuptor si lasati friptura 5-7 minute sau pana cand termometrul arata 60 de grade in interiorul carnii. Asta pentru un rezultat medium -rare.
  • Scoate tigaia de la cuptor si mai lasa la odihnit 5 minute inainte de servire.
  • Pofta buna!

Filet mignon cu unt si usturoi, nu vei da niciodata gres cu aceasta reteta de friptura suculenta. Dacă ai servit până acum un filet mignon, ştii că vorbim despre o adevărată desfătare, unul dintre deliciile gastronomiei. Nu mai trebuie să faci economii pentru a-ţi permite o porţie la restaurant, deoarece azi îţi recomandăm una dintre cele mai simple reţete.

Bine de stiut

Filet mignon este denumirea franţuzească a preparatului ce are la bază extremitatea mai subţire, conică, a muşchiuleţului de vită. E o bucată de carne în mod natural fragedă, ce poate deveni suculentă şi extrem de gustoasă.

Primul criteriu de care trebuie să ţii cont atunci când pregăteşti un filet mignon este să alegi o carne de calitate. Dacă ai pe aproape un supermarket în care ai încredere, îţi poţi încerca norocul, dar noi îţi recomandăm mai degrabă un măcelar, pentru a te asigura că ai la îndemână carne proaspătă, de la animale crescute în cele mai bune condiţii.

Înainte de a o găti, îndepărtează marginile ce pot conţine ţesut conjunctiv, astfel încât să ai parte doar de frăgezimea perfectă a cărnii. Condimentele sunt importante, dar măsura e esenţială. Sarea şi piperul sunt baza!

Găteşte carnea la temperaturi ridicate! O tigaie de fier e o investiţie minunată, deoarece dozează temperaturile în mod natural.

Nu depăşi intervalul recomandat! După ce ai început prin a găti carnea pe aragaz, continuă procesul la cuptor! Foloseşte un termometru pentru carne şi nu găuri filet mignonul doar pentru a verifica dacă e gata. Carnea va fi minunată gătită medium rare.

Deşi ştim că eşti nerăbdătoare să îţi înfigi furculiţa, după ce carnea e gata, mai las-o câteva minute în cuptor, pentru ca sucurile să se absoarbă în filet mignon. Altfel, rişti să se scurgă în mod nefericit în farfurie.

Daca v-a placut reteta de astazi, filet mignon cu unt si usturoi , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close