Ficatei inveliti in bacon

236

Ficatei inveliti in bacon

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare
  • 200 g felii de bacon afumat
  • 1-2 catei usturoi, zdrobiti
  • piper
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

  • Intr-un castron puneti ficateii, bine spalati si scursi.
  • Peste ficatei adaugati usturoiul si piperul. Amestecati bine cu mana.
  • Inveliti fiecare ficatel in afumatura si prindeti cu o scobitoare.
  • Ficateii inveliti se aseaza in tava pentru copt.
  • Cu o pensula ungeti fiecare pachetel cu ulei.
  • Dati la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius, pana cand bacon-ul se bronzeaza bine si devine crocant. De asemenea, ii puteti praji sau frige pe gratar.
  • Pofta buna!

Ficatei inveliti in bacon,fripti pe gratar, prajiti sau la cuptor, foarte usor de preparat. Putem servi ficateii la inceputul mesei, ca aperitiv cald, dar si ca fel principal.

Idei de servire

Cred ca deja v-am facut pofta cu imaginea ficateilor fragezi de pui inveliti in bacon rumen si crocant 🙂 Baconul este usor afumat iar ficateii sunt moi, fini si cremosi. Reteta aceasta se pare ca-si are originile in Polinezia unde este cunoscuta sub numele de rumaki. In mod traditional ficateii de pui se ruleaza in bacon impreuna cu castane de apa (vezi aici ce sunt acestea), se marineaza cu sos de soia sau sos de zahar brun cu ghimbir si apoi se coc sau se prajesc pe gratar.

In cazul de fata nu a fost nevoie sa-i sarez deloc datorita baconului crud-uscat si afumat folosit. Grasimea bacon-ului se topeste peste ficatei si le da un gust si o fragezime aparte.

Acesti ficatei se pot servi si reci (la temperatura camerei) putand fi intercalati cu alte aperitive pe platouri asortate. Pot fi pusi in pachetelul pentru serviciu sau scoala sau in cosuletul pentru picnic.

Daca v-a placut reteta de astazi, ficatei inveliti in bacon, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close