Ficatei de pui pane

378

Ficatei de pui pane

Preparare10 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: cina, fel principal pranz, ficat de pasare, ficatei de pasare, ficatei pane, reteta cu ficatei, reteta pas cu pas, simplu si gustos
Porţii: 4

Ingrediente

  • 450 g ficat de pui
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 125 g faina
  • 1 lingurita usturoi pudra
  •  sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Spalati bine ficateii in mai multe ape reci.
  • Intr-un castron bate oul, apoi adauga laptele si amesteca.
  • In alt castron pune faina, sare, piper si usturoiul pudra. Amesteca bine.
  • Intr-o tigaie adanca incinge uleiu la 190 de grade Celsius.
  • Ia cate o bucata de ficat, da-o prin ou si lapte apoi prin mixul de faina.
  • Repeta procesul cu restul de ficat.
  • Prajiti ficateii cate 5-6 minute in uleiul incins bine.
  • Scoateti-i pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru surplusul de ulei.
  • Serviti alaturi de o salata proaspata, piure de cartofi sau garnitura ta preferata.
  • Pofta buna!

Ficatei de pui pane un preparat rapid si gustos, preferat chiar si de cei mai mici mofturosi. Invelit intr-o crusta crocanta si moale la interior, acestia se servesc alaturi de o salata proaspata sau garnitura ta preferata. Eu i-as mana numai cu cartofi prajiti 😀

Noua ne place foarte mult ficatul si suntem incantati de multitudinea de variante in care-l putem gati.

Secretul ficatului fraged (fie ele de pasare, porc sau vita) este ca sararea sa se faca doar la final, dupa gatire. Sarea scoate apa din tesuturi si le intareste asa ca NU saram niciodata ficatul inainte de a-l gati!

Idei de servire:

Dupa parerea mea, sustinuta si de alti oameni, obiceiul de a inmuia ficatul in lapte nu e decat o risipa de lapte, pentru ca exact acelasi efect de diluare a gustului ficatului il are si apa chioara. Nu, nu sunt eliminate niciun fel de toxine, dar daca simtiti ca asa va place mai mult, puteti inmuia ficateii in lapte timp de 30 de minute, inainte de a continua cu reteta de mai sus.

Daca v-a placut reteta de astazi, ficatei de pui pane , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close