Ficat de pasare in stil libanez
Ingrediente
- 400 g ficat de pasare
- sare si piper dupa gust
- 1 lamaie mica
- ulei pentru prajit
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita amestec garam masala
- 2 catei de usturoi
- coriandru tocat pentru prajit
Mod de preparare
- Intr-un castron amestecati toate condimentele (fara sare) si tavaliti ficateii de pasare.
- Stoarceti sucul de la lamaie si pisati usturoiul
- Puneti putin ulei la incins si prajiti ficatul, cate 2 minute pe fiecare parte.
- Puneti acum sucul de lamaie si usturoiul.
- Lasati la foc mic 8 minute.
- Opriti focul si condimentati cu sare
- Serviti cu salata proaspata sau garnitura voastra preferata.
- Pofta buna!
Ficat de pasare in stil libanez, Bogat în arome orientale și condimente decadente, veți simți în gură doar dulceața cărnii delicate și topitoare.
Noua ne place foarte mult ficatul si suntem incantati de multitudinea de variante in care-l putem gati.
Secretul ficatului fraged (fie ele de pasare, porc sau vita) este ca sararea sa se faca doar la final, dupa gatire. Sarea scoate apa din tesuturi si le intareste asa ca NU saram niciodata ficatul inainte de a-l gati!
Idei de servire:
- Piure de conopida cu unt
- Piure de cartofi
- Salata de bruschette
- Salata de cartofi cu ierburi
- Salata Coleslaw
- Cartofi prajiti
Dupa parerea mea, sustinuta si de alti oameni, obiceiul de a inmuia ficatul in lapte nu e decat o risipa de lapte, pentru ca exact acelasi efect de diluare a gustului ficatului il are si apa chioara. Nu, nu sunt eliminate niciun fel de toxine, dar daca simtiti ca asa va place mai mult, puteti inmuia ficateii in lapte timp de 30 de minute, inainte de a continua cu reteta de mai sus.
Daca v-a placut reteta de astazi, ficat de pasare in stil libanez , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.