Fasole cu carnati si ciuperci

456

 

Fasole cu carnati si ciuperci

Preparare20 mins
Timp de gătire35 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: ciuperci cu carnati, fasole, fasole cu carnati, gustos si sanatos, reteta ieftina, reteta simpla, sos de rosii
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 carnati
  • 1 ceapa tocata
  • 300 g ciuperci feliate, merg si cele de la conserva
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri sos worcestershire
  • 1 lingura pasta de tocate
  • 250 ml stock de pui
  • 850 g fasole fiarta
  • 1 legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. Se fierbe in 2-3 ape.
  • Intr- o oala incinge lingura de ulei si prajeste carnatii, apoi scoate-i pe o farfurie.
  • Puneti in oala ceapa si ciupercile si prajiti timp de 5 minute.
  • Adauga peste ceapa, sosul worcestershire , pasta de tomate, usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
  • Puneti inapoi carnatii in oala si turnati stock-ul de pui.
  • Se da in fiert la foc mediu si se amesteca ocazional, timp de 20 de minute.
  • Adauga fasolea in oala si mai lasa 5 minute la fiert. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Cand ati oprit focul, presarati patrunjel deasupra si sunteti gata de servit.

Fasole cu carnati si ciuperci un preparat perfect pentru orice anotimp. Fiind foarte gustoasa si hranitoare, suntem mari consumatori de fasole. Bunicii nostri obisnuiau sa manance fasolea in special in perioadele de post, deoarece aceasta este foarte bogata in proteine.

Iata cum trebuie sa fierbi fasolea uscata, incat sa obtii o mancare delicioasa si care sa nu pice greu organismului.

1. Alege bine fasolea. Chiar daca arata exceptional, chiar daca este ambalata, fasolea trebuie aleasa, caci contine multe impuritati si unele boabe pot fi stricate.
2. Lasa fasolea la inmuiat cateva ore, de preferinta din seara de dinaintea zilei in care planuiesti sa o gatesti. Astfel, fasolea uscata se hidrateaza si va fierbe mai usor, dar si elibereaza substantele ce provoaca indigestie si disconfort.
3. Cand te pregatesti sa pui fasolea la fiert, schimba apa in care au stat peste noapte, nu o pune la fiert in aceeasi apa.
4. Schimba apa in care fierbi fasolea de cel putin 3 ori, de fiecare data schimband apa cu una de aceeasi temperatura. In caz contrar, fierberea stagneaza, iar boabele raman nefierte.
5. Daca faci mancare de fasole si urmeaza sa adaugi bulion sau rosii, nu le adauga decat la final, caci rosiile si derivatele din rosii opresc fierberea si, din nou, boabele de fasole raman nefierte.

Spor la gatit fasole cu carnati si ciuperci!

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close