Terina de foie gras
Terina de foie gras este o specialitate culinară frantuzească, care constă într-o pastă fină și cremoasă, preparată din ficatul gras de rață sau gâscă, de …
Terina de foie gras este o specialitate culinară frantuzească, care constă într-o pastă fină și cremoasă, preparată din ficatul gras de rață sau gâscă, de …
Pui Fricassee – această rețeta de pui cu sos cremos din bucătăria franțuzească are un aer ușor rustic. Vezi aici cum se face. În traducere …
Vishysoisse – supa frantuzeasca cu praz si cartofi. Vichyssoise este o supă cremă pe care o știm cu toții și probabil am gustat-o măcar o …
Vita Bourguignon – cum se face aceasta minunata reteta frantuzeasca si care sunt ingredientele cheie ale ei. O minunatie de preparat, chiar daca timpul de …
Quiche Lorraine fara crusta, este o reteta usor de preparat si de servit, perfecta pentru micul dejun sau oricare moment al zilei. Stiati ca… …
Cartofi Duchess cu parmezan, la cuptor, o minunatie de preparat, cu un gust deosebit de bun si o prezentare pe masura. Les pommes duchesse, sau …
Pui Marengo este o reteta frantuzeasca usor de preparat. Reteta pentru puiul Marengo a fost inventata in anul 1800 de Dunand bucatarul lui Napoleon Bonaparte …
Fondue savoyarde o specilitate provenita din bucataria rustica a Alpilor. Un deliciu cremos pentru iubitorii de branzeturi frantuzesti. Poate fi comté, cantal, emmental… Deseori, …
Chec aperitiv cu masline, sunca si branza. Un aperitiv popular, in special in Franta alaturi de un pahar cu vin, foarte usor de facut. Fie …
Iepure in sos de mustar, o reteta traditionala frantuzeasca perfecta pentru pranz sau cina. Ingredientele si pasii de urmarit sunt simpli, astfel nivelul de …