Drob de miel

252

Drob de miel

Preparare1 hr
Timp de gătire45 mins
Timp total1 hr 45 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: aperitiv, drob de miel, mancare traditionala de Paste, masa de Paste, organe de miel, reteta drob, reteta traditionala romaneasca
Porţii: 12

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 700 g organe de miel (rinichi, ficat, plaman, inima, splina)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar tocat
  • 50 ml ulei
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • 4 oua fierte, tari
  • hartie de copt sau prapure

Mod de preparare

  • Taiati organele si spalati-le bine in apa rece. Daca folositi prapure, puneti-l intr-un castron si tineti-l la rece pana la folosire.
  • Tocati firele de ceapa si usturoi, separand partea alba de cea verde.
  • Taiati si organele cubulete, 3-4 cm, iar ficatul si rinichii puneti-i intr-un castron deoarece ii veti gati la final.
  • Intr-o tigaie mare, sau oala, puneti uleiul, usturoiul si ceapa (doar partea alba) la calit. Acoperiti cu un capac si lasati la foc 3-4 minute.
  • Adaugati splina, plamanii si inima. Lasa acoperit inca 7 minute.
  • Puneti rinichii si ficatul, mai lasati la inabusit 5 minute, apoi fara capac inca 5 minute.
  • Adaugati cozile de ceapa si usturoi (partea verde), mai amestecati 1 minut.
  • Opriti focul. Bucatile de organe raman fragede si moi.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Cand organele se mai racesc, se toaca marunt la cutit sau se dau la masina de tocat. Trebuie sa aveti o sita mai mare la masina, pentru ca organele sa nu se transforme in pasta.
  • Dati si cele 2 felii de paine inmuiata prin masina. Vor curata bine la interior si drobur va iesi pufos ca la chiftele.
  • Spargeti ouale peste carnea tocata cu ceapa si usturoi. Adaugati si verdeata tocata, sare si piper daca mai este nevoie.
  • Compozitie trebuie sa fie una cremoasa si nu uscata. Mai adaugati un ou daca este nevoie.
  • Scurgeti prapurele, daca folositi, si asezati-l intr-o tava de chec. Acesta se aseaza astfel incat sa atarne peste marginile tavii. Puteti inlocui prapurele cu hartie de copt.
  • Asezati un strat de amestec de drob in tava.
  • Peste amestec puneti ouale fierte, intregi, pe mijloc.
  • Puneti si restul de amestec peste oua.
  • Acoperiti acum drobul cu prapurele care atarna, sau hartia de copt.
  • Incingeti cuptorul la 180 C cu ventilatie.
  • Dati drobul la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
  • Cand este gata, se lasa la racit complet inainte de a fi feliat si servit.
  • Pofta buna!

Drob de miel, o reteta traditionala romaneasca, pentru masa de Paste. Este aromat si cremos, deloc inecacios! Daca nu va place mirosul de miel, puteti inlocui organele cu cele de pui, urmarind aceiasi pasi.

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatori si deja am intrat in febra pregatirilor. Toata lumea cauta mielul pefect, preparatele perfecte, deserturile perfecte. Totul pentru a avea pe masa de Pasti cele mai bune si mai delicioase bucate. Pentru drobul de miel aveti nevoie de organele de la unul, doi miei, depinde ce cantitate de drob vreti sa obtineti. Din organele unui miel veti obtine o tava de drob. Daca va sacrificati propriul miel, atunci nu tebuie decat sa pastrati si sa folositi organele. Daca nu, va trebui sa cumparati organe de miel de la macelarie. Aveti grija sa fie proaspete, sa nu aiba un miros urat si nici o culoare inchisa.

Vedeta mesei este fara doar si poate drobul. Proaspat, delicios, aromat, servit rece cu mustar. Un deliciu!

Organele pentru acest drob de miel se curata bine de orice urma de grasime sau de sange, se inlatura eventualele cartilagii si se spala in cateva ape reci. O atentie deosebita trebuie acordata rinichilor care se tin pentru cateva ore in otet pentru a scapa de mirosul caracteristic. Nu puneti sare peste organe atunci cand le caliti. Sarea le va intari. Condimentati doar atunci cand ati oprit focul.

Se coace apoi minunatul drob de miel intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, sau se inveleste drobul in prapur. Se pot adauga si oua fierte in interiorul drobului pentru un astept mai elegant.Lasam drobul la cuptor pana e rumenit uniform si ferm la atingere. Inainte de a-l servi trebuie neaparat sa-l lasati sa se raceasca pentru a se taia frumos si a nu se destrama. Drobul se serveste rece, ca aperitiv cu mustar si cu o salata delicioasa de primavara. Daca nu ati facut pana acum drob, acum este ocazia perfecta sa-l incercati!

Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close