Dovleac umplut cu ciuperci si carne tocata

484

Dovleac umplut cu ciuperci si carne tocata

Timp de gătire2 hours
Timp total2 hours
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: briose cu legume, carne tocata, cina, condimente pentru gratar, dovleac, dovleac umplut, idei pranz, mancare cu carne
Porţii: 14

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 350 g carne tocata de vita
  • 350 g ciuperci, taiate in 4
  • 1 lingura unt
  • 6 catei usturoi
  • 2 frunze cu tulpina, telina
  • 1 ceapa mare rosie, tocata
  • 550 ml stock de pui
  • 225 g fasole rosie
  • sare dupa gust
  • 225 g cartofi rosii, taiati cubulete
  • 2 morcovi mari
  • 1 dovleac mare, aprox. 4-5 kg
  • 800 g rosii la conserva
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • condimente: piper, chilli, cardamom si altele la alegere.

Mod de preparare

  • Incinge 1 lingura de ulei la foc mediu, intr-o oala mare
  • Prajeste carnea tocata aprox. 6 minute, dasfacand-o usor cu lingura de lemn. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte pe farfurie
  • In aceeasi oala, se mai pune o lingura de ulei si se prajesc ciupercile timp de 7 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se transfera in farfuria cu carne tocata prajita.
  • Puneti ultima lingura de ulei, untul si prajiti usturoiul, temina si ceapa timp de 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Puneti acum in oala si stock-ul de pui, fasolea, si lasati la fiert 10 minute.
  • Adaugati cartofii si morcovii si mai lasati sa fiarba 20 de minute.
  • Cuptorul se incinge la 175 grade Celsius.
  • In timp ce legumele se fierb, taie capacul dovleacului si curata interiorul lui.
  • Infasoara-l in folie de aluminiu si punel pe tava de cuptor.
  • Scurgeti rosiile, dar pastrati sucul pentru o alta intrebuintare. Rosiile se rup cu mana, pentru a le scurge foarte bine
  • Puneti rosiile, carnea tocata, patrunjelul si ciupercile in oala. Amestecati bine.
  • Tocana din oala se toarna acum in dovleac.
  • Puneti capacul dovleacului la loc si se da la cuptor pentru 1 ora si 10 minute, sau pana cand dovleacul s-a copt si se poate scobi cu lingura in interior.
  • Sunteti gata de servit!

Dovleac umplut cu ciuperci, carne tocata, ceapa, fasole, cartofi, morcovi si alte minunatii. Mixul de condimente dau un plus acestui preparat.

Din septembrie pana in noiembrie, este sezonul de varf pentru dovleci.

Inainte de a cumpara dovleacul ar trebuie sa-l verificati. Este util sa-l ciocaniti pentru a sti in ce stadiu de maturare este. Un dovleac matur suna gol. Crusta ar trebui sa fie aspra si nedeteriorata. Ideali pentru gatit sunt Hookaido si Butternut. Este foarte important sa se acorde atentie tipului de dovleac, deoarece unii dovleci sunt doar pentru decor. Acestia din urma, pot contine substante otravitoare.

Dupa ce ati ales dovleacul, puteti da frau liber imaginatiei. Dovlecii pot fi gatiti la gratar, pot fi fierti sau umpluti, pot fi facuti piure, supa, prajituri, etc. Pe de-o parte dovleci au gust dulce si, pe de alta parte sunt consistenti. Prind repede aroma condimentelor, ierburilor, fructelor sau legumenlor impreuna cu care sunt gatiti.

Mai jos am enumerat cateva tipuri de dovleci si modalitatea de preparare
  • Ambercup
    Gust: dulce
    Mod de preparare: prajit, gratinat, deserturi dulci, tort
  • Butternut
    Gust: dulceag, cremos
    Mod de preparare: prajit, copt, piure, supa, placinta, crud pentru salate, macaruri asiatice
  • Hokkaido
    Gust: usor dulceag
    Mod de preparare: supa, tort, sufleu, gem
  • Jack be little
    Gust: aromat de castana
    Mod de preparare: gatit la cuptor, umplut, prajit
  • Musque de Provence
    Gust: mai putin dulceag, se aseamana cu nucsoara
    Mod de preparare: prajit, copt, piure, supa, placinta, gem, etc.
  • Spaghetti squash
    Gust: aroma neutra
    Mod de preparare: salata, spaghete

Spor la gatit dovleac umplut si pofta buna!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close