Desert cu biscuiti oreo
Ingrediente
- 200 g biscuiti oreo faramati
- 50 g unt
Crema de branza
- 420 g smantana grasa
- 70 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 165 g smantana lichida
- 40 g biscuiti oreo faramati
Pentru topping si decorare
- 250 ml smantana lichida
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 biscuiti oreo
Mod de preparare
- Foloseste blender-ul pentru a sfarama biscuitii.
- Intr-un castron amesteca biscuitii sfaramati cu untul topit.
- Cu o lingurita imparte mixul, pastrand jumatate din cantitate pentru inca un strat, din castron in 4 pahare lungi de 250 ml. Preseaza biscuitii pe fundul paharului
- Facem acum crema de branza. Se pune smantan, zaharul si vanilia in vasul mixer-ului si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
- Se adauga in mixer si smantana lichida si se mixeaza pana cand se obtine o consistenta tare, ca frisca.
- Adaugati acum si cantitatea de biscuiti sfaramati pentru crema
- Crema se imparte in mod egal in cele 4 pahare, pastrand din cantitate pentru inca un strat.
- Se pune inca un strat de biscuiti cu unt, apoi inca un strat de crema.
- Facem acum si topping-ul. Se bate smantana lichida cu zahar si esenta de vanilie.
- Cand ajungeti la consistenta dorita, se imparte cantitatea in mod egal, in cele 4 pahare.
- Pentru decor puneti cate un biscuite oreo in fiecare pahar si presarati biscuiti sfaramati.
- Se serveste imediat sau se pastreaza la frigider pana la 2 zile.
Desert cu biscuiti oreo de care nu te mai saturi. Biscuitii acestia minune, ne-au cucerit pe toti, de la mare la mic, si ne-au inspirat sa-i folosim si in deserturile pregatite in casa.
O mica istorie a biscuitilor oreo
„Biscuitul preferat al laptelui”, are o istorie de mai bine de 100 ani in spate. Introdusi in America in 1912, biscuitii Oreo au avut succes instantaneu si au ajuns sa fie cei mai bine vanduti biscuiti din SUA. Reteta succesului? Doi biscuiti de ciocolata cu o crema la interior – o inovatie pe piata dulciurilor la momentul respectiv.
Design-ul original al biscuitilor prezenta o crestare circulara de-alungul marginii si numele de „OREO” in centru. In Statele Unite, 453 g de biscuiti se vindeau pentru 25 de cenţi in cutii din tabla si capace din sticla transparenta. Prima portie de Oreo s-a vandut pe 6 martie 1912,in New Jersey.
Fursecurile Oreo au fost redenumite in 1921 „Oreo Sandwich”, iar in 1924 a fost introdus si un nou design al biscuitului. S-a incercat si un tip de Oreo umplut cu crema de lamaie, insa productia a fost intrerupta la scurt timp.
Originea denumirii Oreo este necunoscuta, exista mai multe teorii, precum ca ar fi o derivatie din cuvantul francez „Or”, ceea ce inseamna aur sau ca ar proveni din cuvantul grecesc „Oreo”, ceea ce inseamna frumos. Altii considera ca biscuitul a fost numit Oreo, deoarece este un nume scurt si uşor de pronuntat.
In anul 2000, biscuitii Oreo erau deja savurati in 9 din 10 gospodarii din SUA. In 2006 Oreo devine cel mai vandut biscuit in China. In anul ce urmeaza, Oreo se lanseaza in Grecia, Danemarca, Norvegia si Suedia, ca apoi, in 2008 sa isi faca aparitia si in Marea Britanie, Olanda si Italia. In acelasi an, in SUA se lanseaza prima campanie Oreo la nivel global, Global Moments. In Romania si Ucraina, Oreo apare in 2010, urmate anul urmator de Polonia, Germania si India.
Reteta de desert cu biscuiti oreo este geniala, incearc-o si tu!