Cum sa faci Scrambled Eggs

270

Cum sa faci Scrambled Eggs

Preparare3 mins
Timp de gătire3 mins
Timp total6 mins
Fel de mâncare: mic dejun
Cuvânt cheie: idei mic dejun, oua jumari, oua la tigaie, oua pufoase, scrambled eggs
Porţii: 2

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 lingurita de lapte sau apa
  • unt pentru prajit
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Sparge ouale intr-un castron, adauga laptele si bate-le cu o furculita pana cand albusul se combina bine cu galbenusul.
  • Topeste putin unt intr-o tigaie, la foc mediu.
  • Adauga ouale si lasa-le cateva secunde fara sa amesteci.
  • Continua sa gatesti ouale, la foc mediu spre mic, amestecand cu o spatula la fiecare 3-4 secunde.
  • Din cand in cand ridicati tigaia de pe foc si continuati sa amestecati ca sa intarziati procesul de gatire si sa il puteti controla. Opriti-va atunci cand ouale ajung la consistenta care va place.
  • Cand sunt gata, se condimenteaza cu sare si piper si se scot pe o farfurie sau direct pe felii de paine.
  • Pofta buna!

Cum sa faci Scrambled Eggs – o reteta usoara de oua jumari care vor iesi perfecte si pufoase daca respecti pasii de aici.

Atatea denumiri are reteta aceasta, incat nici nu am stiut ce titlu sa ii dau. Ca sa evitam orice controversa, o sa va las pe voi sa alegeti numele cu care cunoasteti aceste oua amestecate in tigaie. Sub orice denumire: oua jumari, scrob, papara sau scrambled eggs, este un mic dejun satios, hranitor si pe gustul oricui.

Citeste aici  mai  multe despre importanta micului dejun.

Exista mai multe teorii cu privire la cum se fac ouale jumari perfecte. E genul de reteta care naste pasiuni. Asa ca fiecare va va spune ca numai cum stie el se fac corect si bine si bune. Adevarul e ca sunt bune toate variantele. Dar dupa ce incercati mai multe, una dintre ele va va ramane la suflet mai mult decat celelalte.  Aceea va deveni reteta familiei voastre.

Mie imi place scrobul de oua gatit mediu, nu moale si cleios, dar nici prea bine gatit, asa ca ma opresc intotdeauna undeva pe la mijloc.

Si nu uitam, de fapt asta trebuie sa avem mereu in minte: ouale incep sa se gateasca de la o temperatura foarte mica, 65-70 de grade Celsius (ba chiar 60, daca avem multa rabdare). Iar la temperatura ridicata se intaresc. Asa ca trebuie sa avem intelegere fata de ele, sa le facem pe foc mic.

Pentru servire puteti presara putin cascaval ras deasupra, verdeata, etc.

Daca v-a placut reteta de astazi, cum sa faci Scrambled Eggs , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close