Creveti cu unt si usturoi
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 4 linguri unt
- 4-5 catei usturoi, pisati
- 600 g creveti decorticati
- sare si piper dupa gust
- 60 ml vin alb sec
- 1/2 lingurita boia
- 2 linguri zeama de lamaie
- patrunjel pentru ornat si servit
Mod de preparare
- Incinge uleiul si 2 linguri de unt intr-o tigaie incapatoare.
- Adauga usturoiul si prajeste-l 30 de secunde.
- Adauga crevetii, condimenteaza cu sare si piper. Prajeste 3-4 minute
- Pune vinul si boia.
- Lasa la fiert pana cand cantitatea de vin se injumatateste si crevetii sunt fierti la interior.
- Pune restul de unt si zeama de lamaie.
- Presara patrunjel si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Creveti cu unt si usturoi, in doar 10 minute. Merg perfect alaturi de un bol de orez sau paste la alegere. Se savureaza oricand, la pranz sau la cina, mai ales daca sunteti mari iubitori de fructe de mare. Crevetii se gatesc foarte usor si rapid, iar combinatia cu unt si usturoi este una clasica, pe care toata lumea o iubeste! Sunt foarte nutritivi. Au putine calorii si sunt o sursa importanta de proteine si grasimi benefice, pe langa o varietate de vitamine si minerale!
- Daca folositi creveti congelati, puteti sa ii decongelati si sa ii scurgeti bine inainte de a-i adauga in tigaie pentru un preparat cu mai putin sos. Sau ii puteti pune in tigaie direct congelati, pentru un preparat cu mai mult sos.
- Sunt deliciosi alaturi de paste, pe care le fierbem separat si le adaugam in tigaie peste creveti. Amestecam 1 minut la foc mare pentru a se intrepatrunde aromele.
Alte retete cu creveti
Daca v-a placut reteta de astazi, creveti cu unt si usturoi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.