Crema de branza ungureasca cu paprika – korozott

57

Crema de branza ungureasca cu paprika

Preparare15 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Ungureasca
Cuvânt cheie: aperitiv unguresc, crema de branza cu paprika si chimen, crema de branza de casa, korozott unguresc, reteta aperitiv simplu, reteta de aperitiv, reteta ungureasca

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci, grasa
  • 250 g unt cu 85% grasime
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite chiment
  • 4 lingurite paprika dulce
  • putina boia picanta - optional
  • 1 ceapa rosie mare, tocata fin

Mod de preparare

  • In vasul mixerului puneti branza, untul moale, chimenul, paprika si putina sare si piper. Mixati 2-3 minute pana cand se omogenizeaza bine.
  • Adaugati ceapa tocata fin si mai mxati pentru a o incorpora.
  • Gustati si mai adaugati sare, piper si paprika iute daca mai este nevoie.
  • Spor la treaba!

Crema de branza ungureasca cu paprika – korozott. Un aperitiv delicios cu unt, boia, chimen, ceapa sau usturoi. Körözött poate fi servita in mici castroane sau unsa pe tartine (din felii de bagheta, biscuiti sarati, crackers etc). Ar fi bine sa o faceti cu macar 10-12 ore inainte de servire pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.

Numele körözött s-ar traduce ca ceva „frecat in castron cu miscari circulare”. Componenta de baza este branza. Reteta originala permite atat folosirea branzei de oaie (cas proaspat macinat sau framantat, nu burduf!), a branzei de vaci (branza dulce) cat si a unui mix din cele doua. Branza ar fi bine sa fie cumparata din piata, de la producatori. Important este sa fie bine scursa de zer. Daca nu aveti asa ceva la indemana puteti alege si branza de vaci din comert (din cea pentru papanasi).

Bucătăria ungurească cu siguranţă nu este uşoară, nici dulce, însă cu toate acestea are amatorii săi în întreagă lume. Fără ardeiceapăusturoi sau roşii, este greu de închipuit orice mâncare din Ungaria, la fel şi ardeiul măcinat este folosit cu plăcere în cantităţi mari ca un condiment la majoritatea mâncărurilor maghiare.

Vom spune despre bucataria ungureasca faptul ca este impregnata de arome si condimente puternice care practic dau savoarea preparatelor traditionale. In afara de boiaua de ardei si paprika (brand al bucatariei maghiare), la fel de folosite, dar nu foarte cunoscute de lume mai sunt chimenulcoriandrul si semintele de hrean.

Daca v-a placut reteta de astazi, Crema de branza ungureasca cu paprika, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close