Cozonac wool roll cu migdale

80

Cozonac wool roll cu migdale

Preparare30 mins
Timp de gătire40 mins
la crescut1 hr 30 mins
Timp total2 hrs 40 mins
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: cel mai simplu desert, cozonac cu migdale, desert simplu, metoda tang zhong, wool roll brad

Ingrediente

Tang zhong

  • 30 g faina
  • 120 ml lapte

Pentru aluat

  • 390 g faina
  • 65 g zahar
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 70 ml lapte cald
  • 110 g unt nesarat si moale, la temperatura camerei

Pentru umplutura

  • 70 g unt nesarat si moale, la temperatura camerei
  • 90 g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 g migdale macinate
  • 30 g faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • ghimbir (optional)
  • nucsoara (optional)
  • tang zhong de mai sus

Mod de preparare

  • Facem tang zhong. Intr-o oala mica puneti laptele si faina. Amestecati.
  • Puneti oala la foc mediu si amestecati in continuu pana cand veti obtine o crema ce are consistenta unei budinci sau sos mai gros.
  • Se scoate din oala si se pune intr-un castron. Se lasa la racit complet inainte de a fi folosita.
  • Puneti toate ingredientele in castronul robotului de bucatarie si framantati cu acul de framantare, cca 10 minute la viteza medie. Daca nu aveti robot de bucatarie, framantati 20 de minute cu mana.
  • Acoperiti castronul cu aluat si lasati-l la crescut o ora sau pana cand acesta isi va dubla volumul.
  • Tot in bolul robotului de bucatarie pune toate ingredientele pentru umplutura si mixeaza-le.
  • Pregateste o tava pentru blat de tort si unge-o la interior cu unt.
  • Cand timpul a trecut, imparte aluatul in 5 parti egale.
  • Intinde fiecare parte cu un sucitor, pentru a forma un oval. (cca. 12 cm latime si 22 cm lungime)
  • Taiati franjuri cu cutitul, 1/4 din lungimea ovalului.
  • Umpleti jumatate din lungimea ovalului cu crema.
  • Rulati ovalul incepand cu partea nefranjurata catre partea franjurata.
  • Repetati procesul cu restul de aluat.
  • Rulourile se vor aseza pe marginea tavii, astfel incat centru tavii sa ramane gol.
  • Acoperiti tava si mai lasati la crescut 45-60 de minute.
  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si dati cozonacul la copt pentru 30-40 de minute, sau pana cand acesta se rumeneste frumos la exterior.
  • Scoateti tava din cuptor si lasati cozonacul in tava 10 minute, sa se raceasca, inainde de a-l scoate.
  • Inainte de servire se lasa la racit complet.
  • Pentru un aspect si mai sofisticat, il puteti pudra cu zahar.
  • Pofta buna!

Cozonac wool roll cu migdale, desertul foarte popular din ultima perioada, dupa ce un blogger malaezian a postat un video pe Instagram. In primele 2 saptamani videoul a strans 7 milioane de vizionari pe Youtube si peste 3 700 de comentarii. Intr-adevar, aspectul acestui desert este unul genial si sofisticat. Cu toate ca arata super complicat de facut, veti vedea ca nu e greu deloc. Franjurile pe care le taiati fac toata treaba! In rest, nu sunt decat 5 rulouri asezate in cerc.

Umplutura ramane la alegerea ta. Il poti umple cu ciocolata, rahat, crema de cacao, etc. exact ca pe un cozonac.

In reteta ati observat ceva nou, tehnica „tang zhong”. Nu este decat un sos/budinca din lapte sau apa, cu faina, preparat la foc mediu. Aceasta gelatina ajuta preparatul final sa ramana proaspat mai mult timp. Este o tehnica asiatica, popuarizata de chef  Yvonne Chen in cartea sa „65º C Bread Doctor”. Aceasta tehnica se foloseste cu succes si la prepararea painicilor pufoase si fragede.

Cand o prepari, trebuie sa amesteci in continuu cu un tel, pentru un rezultat cremos fara cocoloase. Foarte important este sa o lasi la racit inainte de a utiliza in preparate.

Daca v-a placut reteta de astazi, cozonac wool roll cu migdale, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close