Cotlete marinate in lapte batut

174

Cotlete marinate in lapte batut

Preparare10 mins
Timp de gătire10 mins
La marinat12 hrs
Timp total12 hrs 20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: cotlete fragede, cotlete la gratar, dieta keto, marinada cu lapte batut, marinada pentru carne
Porţii: 4

Echipament

  • Gratar

Ingrediente

  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita ceapa pudra
  • sare si piper dupa gust
  • 4 cotlete de porc de 2,5 grosime
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei usturoi pisati
  • patrunjel tocat
  • rozmarin

Mod de preparare

  • Intr-un castron amesteca bine toate ingredientele pentru marinada.
  • Pune intr-o punga mare cu fermoar cele 4 cotlete apoi toarna marinada si inchide fermoarul.
  • Lasa punga la frigider 12 ore.
  • Incinge gratarul
  • Scoate cotletele din marinada, scurgele si sterge-le.
  • Le mai poti condimenta cu ierburi si apoi frige-le pe gratar cate 5 minute pe fiecare parte sau dupa preferinte.
  • Pregateste o salata si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Cotlete marinate in lapte batut, numai bune pentru gratarul din curte sau de bucatarie. Aceasta marinada te ajuta sa prepari cele mai fragede fripturi. Merge foarte bine si cu pui daca preferi.

Cum faci carnea sa fie mai frageda

Nu trebuie sa suferi din cauza ca friptura ta este prea tare. O poti fragezi simplu, cu ajutorul acestor trucuri rapide.

Se poate intampla chiar si celor mai bune gospodine dintre noi – de pilda, ai ales o carne care s-a dovedit a fi prea tare dupa ce ai gatit-o. Din fericire, exista multe metode prin care poti fragezi carnea, care sa nu necesite marinarea peste noapte.

1. Foloseste un ciocan de sniţele ca sa bati carnea

Sa bati carnea cu un ciocan pentru snitele este un mod surprinzator de simplu prin care o poti fragezi. Partea proasta este ca metoda poate sa funcţioneze prea bine, transformand carnea intr-un „terci“ daca o bati prea tare. Un mod mai delicat prin care poti fragezi carnea este sa alegi unelte speciale de bucatarie, alcatuite din multe ace ascutite sau tije care strapung carnea. Acest gen de instrumente provoaca mai putine daune fibrelor din carne.

2. Marineaza carnea cu substante acide

Substantele acide precum otetul te ajuta sa fragezesti fibrele de carne. Un truc simplu este sa inmoi carnea intr-o marinata facuta cu zeama de lamaie sau limeta, otet, lapte batut sau chiar iaurt. Aceste ingrediente te pot ajuta sa fragezesti chiar si cele mai „dure“ proteine de origine animala.

3. Marineaza carnea cu enzime

Cateva fructe, cum ar fi papaya, ananasul, kiwi si perele asiatice contin enzime care ajuta la fragezirea carnii inainte de a o gati. Incearca sa pasezi sau sa faci un piure din acest fructe si sa adaugi unele dintre condimentele tale preferate pentru a prepara o marinata care te va ajuta sa obtii o carne moale, suculenda si frageda, care iti va lasa gura apa.

4. Sareaza carnea din belsug

Iti mai oferim un secret pentru a obtine cea mai buna friptura: pune sare din abundenta pe o bucata tare de carne si las-o sa actioneze o ora sau doua inainte de a o gati sau de a o frige. Iata un alt mod eficient de a descompune fibrele tari ale muschilor, fara sa marinezi carnea. Cand esti gata sa gatesti carnea, doar clateste-o bine, usuca prin tamponare bucata respectiva si pune-o in tigaia incinsa.

5. Feliaza carnea in mod corect

Exista cateva trucuri inteligente pe care le poti face cu cutitul si care iti pot fragezi carnea cat ai zice… peste. Unul dintre ele este crestarea, adica atunci cand faci taieturi superficiale (nu tai carnea pana la capat, in adancime) pe suprafata unei fripturi subtiri sau pe margini. Aceasta metoda poate fi de folos la descompunerea proteinelor tari din carne si, totodata, ajuta carnea sa absoarba mult mai usor marinata in care ai scufundat-o.

Alt truc pentru a fragezi carnea este sa feliezi carnea fiarta sau gatita de-a lungul fibrei. Ideea este sa desfaci fibrele lungi si tari ale carnii, astfel incat sa obtii fibre mai scurte si, prin urmare, mai usor de mestecat.

Daca v-a placut reteta de astazi, Cotlete marinate in lapte batut , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close