Cotlete de berbecut la grill

92

 

Cotlete de berbecut la grill

Preparare10 mins
Timp de gătire10 mins
La marinat2 hrs
Timp total2 hrs 20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: berbecut la aragaz, cotlete de berbecut la gratar, marinada pentru berbecut, reteta de berbecut
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4-6 cotlete de berbecut

Pentru marinada

  • rozmarin tocat
  • combru
  • frunze de menta tocate
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Pune toate ingredientele pentru marinada intr-un castron si amesteca-le bine
  • Pregateste cotletele. Daca au prea multa grasime, mai indeparteaz-o folosind un cutit ascutit. Lasa cam 5 mm de grasime pe fiecare cotlet.
  • Unge bine cotletele cu marinada si lasa-le 2 ore la odihnit.
  • Daca nu ai timp, pune cu lingurita marinada pe cotlete. Pastreaza jumatate din cantitate si pentru cealalta parte.
  • Incinge foarte bine grill-ul la aragaz.
  • Pune cotletele pe gratar cu marinada in jos. Pune si restul de marinada peste berbecut.
  • Frige-le cate 4-6 minute pe fiecare parte.
  • Scoate-le pe o farfurie si lasa-le la odihnit 2-3 minute inainte de servire.
  • Pofta buna!

Cotlete de berbecut la grill. O reteta pe care o poti face fara probleme in casa, la aragaz. Daca o marinezi putin inainte, rezultatul va fi minunat. Daca nu ai timp, nu-i nicio problema. Respecta pasii din reteta si rezultatul va fi minunat. Mirosul şi combinaţia de arome îi va tenta cu siguranţă şi pe cei care nu au berbecutul pe lista lor de preferinţe. Nu sunt ieftine, dar va puteti satisface o poftă, calitatea cărnii este extraordinară.

Preparatale din carne de berbecut sunt recomandate:

– pentru curele de ingrasare, in cazul persoanelor subponderale; se recomanda cantitati mici, la mai multe mese
– pentru un plus de energie, datorita continului bogat de carnitina
– imbunatatirea activitatii organielor interne (splina si rinichi)
– pentru copii si adolescenti aflati in perioada de crestere, tocmai  datorita continutului de proteine
– ca afrodisiac natural – datorita faptului ca substantele nutritive din carnea de oaie/berbec cresc capacitatea sexuala a barbatilor

Chiar dacă îți place foarte mult cotletele de berbecut, nu mânca acest tip de carne în fiecare zi și alege, atunci când este posibil, părțile mai slabe din acest animal. În acest fel, vei reuși să îți păstrezi dieta sănătoasă și să îți reglezi valorile colesterolului, respectând indicațiile medicului.

Daca v-a placut reteta de astazi, cotlete de berbecut la grill , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close