Cotlet de porc inabusit

65

Cotlet de porc inabusit cu sos de ciuperci, este reteta pe gustul tuturor atunci cand vrem sa inlocuim traditionala friptura.

Cotlet de porc inabusit la tigaie

Preparare10 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: internationala
Cuvânt cheie: cotlet de porc, reteta cu porc, reteta usoara, sos de ciuperci
Porţii: 4
Calorii: 343kcal

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 cotlete de porc cu os
  •  sare si piper dupa gust
  • 60 g unt
  • 225 g ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 lingurita usturoi
  • 1/4 cana faina
  • 415 ml stock de vita
  • 60 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Incingeti uleiul de masline int-o tigaie mare. Condimentati cotletele de porc cu sare si piper
  • Puneti carnea in tigaie si prajiti cate 6-8 minute pe fiecare parte.
  • Scoateti carnea si acoperiti-o pentru a ramane calda.
  • Topiti untul in tigaie. Puneti ciupercile si ceapa, condimentati cu sare si piper dupa gust si lasati-le la prajit 7-9 minute. Adaugati si usturoiul.
  • Dupa 30 de minute de la punerea usturoiului, adaugati si faina in tigaie. Gatiti pentru 1 minut amestecand constant.
  • Turnati incet si zeama de vita. Amestecati totul la foc mic pentru 2-3 minute sau pana sosul se formeaza. Puneti smantana lichida si condimentati cu sare si piper.
  • Cotletele de porc se pun acum in tigaie, iar cu o lingura intindem bine sosul pe toata suprafata lor.
  • Presarati patrunjelul si sunteti gata pentru servire.
  • Pofta buna! 🙂

Pentru gospodine ambitioase, am pregatit inca o reteta plina de savoare : cotlet de porc cu mere la cuptor

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close