Cotlet de porc in suc
Porţii: 4
Ingrediente
- 4 cotlete de porc
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura faina
- 1 lingurita chilli/boia
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1/2 lingurita paprika afumata
- 1 lingura ulei de masline
- 235 ml stock de legume sau pui
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingura unt, nesarat
- 2 lingurite miere
- patrunjel tocat
Mod de preparare
- Condimenteaza cotletele cu sare si piper si lasa-le la odihnit 15 minute.
- Intr-un castron mic, amestecati faina, chili, pudra de ceapa si usturoi, paprika.
- Cotletele se sterg cu un servetel si se freaca bine cu mixul din castron.
- Intr-o tigaie incapatoare si adanca incinge uleiul.
- Prajeste cotletele pe fiecare farte cate 2-3 minute.
- Acopera acum tigaia cu un capac, redu focul aragazului si mai lasa carnea la prajit inca 10 minute sau pana cand temperatura carnii ajunge la 65 grade Celsius.
- Cand timpul a trecut, se scot cotletele pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
- Pregatim sucul. In aceiasi tigaie pune stock-ul, otetul si mierea. Da focul mai tare si lasa sa fiarba.
- Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa la fiert pana cand acesta se injumatateste. Gusta-l si mai adauga sare, otet sau miere, daca mai este nevoie.
- Opreste focul si cand sosul nu mai fierbe, adauga untul.
- Pune inapoi cotletele de porc si amesteca-le vine cu suc.
- Presara patrunjel tocat si sunteti gata de servit.
- Pofta mare !
Cotlet de porc in suc, cu doar cateva trucuri simple, poti prepara un pranz sau o cina plina de savoare. Carnea va fi frageda si gustoasa. Pentru un gust si mai soficticat, dupa ce cotletele s-au prajit, tocati repede o ceapa si cateva felii de mar, cimbru, si prajiti-le inainte de a adauga stock-ul.
Tips!
- In functie de grosimea cotletelor, acestea se vor praji mai repede sau mai incet. Este bine sa aveti un termometru pentru a verifica temperatura din interiorul carnii. O alta varianta simpla, este sa taiati cotletul si daca sucul din interior iese curat, atunci carnea este bine facuta.
- Daca cotletele nu au aceeasi marime, indepartati pe rand, carnea, atunci cand este prajita sau cand ajunge la temperatura dorita.
- Daca nu vreti sa folositi faina in mixul de condimente, nu este nicio problema, merge si fara! De asemenea, puteti folosi condimentele voastre preferate, insa, aveti grija ca acestea sa nu contina sare.
- Reteta de mai sus, cotlet de porc in suc, o puteti prepara si la slow cooker.
- Cand ati transferat cotletele in suc, acoperiti tigaia cu un capac si asati la odihnit cateva minute. Astfel sucul va patrunde in carne. Puteti indeparta osul si felia cotletul pentru o si mai buna patrundere a sucului.
- Foarte important este sa nu gatim carnea imediat ce am scos-o de la frigider. Aceasta trebuie adusa la temperatura camerei, pentru a nu se intari. Aceasta regula este valabila pentru orice tip de carne!
- Cotletul este probabil partea cea mai fada a porcului. De aceea, inainte de gatire este important sa o condimentam bine cu sare si piper si sa o lasam la odihnit cel putin o ora (daca aveti timp). Nu va speriati daca puneti prea mult, puteti indeparta surplusul cu un prosop de hartie.
Alte retete:
- Cotlet de porc umplut
- Cotlet de porc cu mere
- Cotlet de porc inabusit cu ciuperci
- Cotlet de porc cu ceapa caramelizata
- Cotlet de porc Keto cu branza
Reteta de astazi este simpla, poate fi pregatita de orice incepator, in bucataria de acasa. Daca doriti sa ne sustineti si sa ramaneti la curent cu toate noutatile din arta culinara, va invitam sa va abonati la Newletter-ul nostru sau sa ne urmariti pe pagina de Facebook sau Instagram.