Cotlet de porc in miere si usturoi

259

Cotlet de porc in miere si usturoi

Preparare10 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de porc, cotlet de porc, cotlet de porc cu sos, reteta rapida, reteta simpla, sos de miere cu portocala, sos de usturoi, sos dulce pentru carne
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc, cu sau fara os
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 6 catei usturoi, pisati
  • 60 ml miere
  • 60 ml apa sau stock
  • 2 linguri otet de orez (otet de mere, cidru)
  • patrunjel tocat (obtional)

Mod de preparare

  • Condimentati cotletele de porc cu sare, piper si pudra de usturoi.
  • Intr-o tigate incingeti la foc mediu, cele 2 linguri de ulei.
  • Prajiti carnea cateva minute pe fiecare parte. (4-5 minute, in functie de grosimea cotletului)
  • Scoateti carnea si pastrati-o la cald.
  • In aceiasi tigaie topeste untul.
  • Adauga usturoiul si prajeste-l 30 de secunde.
  • Pune mierea, apa si otetul. Da focul la minim.
  • Amesteca si lasa la fiert pana cand sosul se caramelizeaza . (3-4 minute) Amesteca ocazional.
  • Puneti cotletele de porc in tigaie si acoperiti-le cu sosul de miere.
  • Opriti focul, acoperiti cu un capac tigaia si lasati la odihnit 4-5 minute.
  • Cand timpul a trecut, presarati patrunjel proaspat deasupra, daca doriti, si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Cotlet de porc in miere si usturoi, in mai putin de 30 de minute ai un preparat delicios in farfurie. Se serveste cu salata, legume la gratar sau orez.

Sosul de miere aduce un plus oricarui preparat cu carne. Se pregateste foarte usor, la foc mic ca sa nu arda.

Alte preparate din carne cu miere
  • Coaste de porc cu miere si portocala  – Exista foarte multe variante de a prepara coaste de porc fragede. Adevarul este ca ne plac mult, chiar daca nu gasim mai mult de cativa cm de carne pe oase. In general, carnea din jurul oaselor are un gust aparte si este foarte frageda.  Bucatarii restaurantelor se intrec in a gasi cea mai buna reteta. Sa nu mai vorbim de americani, unde preparatele la gratar sunt foarte apreciate.
  • Pui picant cu miere si legume  – Inca un preparat in stil asiatic care surprinde placut de fiecare data cand este servit. Carnea de pui este cea mai consumata carne la nivel mondial, in ultimii 50 de ani productia a crescut cu 200%. De ce ne place carnea de pui? Este o carne alba, frageda, cu mai putina grasime si acizi grasi saturati decat carnea rosie, , usor de gatit si pe gustul multor persoane.
  • Piept de pui cu miere  – Se prepara rapid si se aserveste alaturi de un bol cu orez. Calatoria prin bucataria asiatica este impresionanta. Aceasta are la baza obiceiuri culturale din fiecare tara in parte, diferite ingrediente, neobisnuite combinatii ale gusturilor si arome ametitoare.
Preparate cu somon
  • Somon cu miere si usturoi  – Se pregateste foarte usor si se serveste cu brocoli sau un bol de orez.  Asia este continentul unde se gasesc numeroase culturi si unde orice gurmand poate degusta preparate aromate si unice.
  • Somon cu miere si ghimbir  – Pentru o cina delicioasa, care-i va incanta si pe cei mai pretentiosi invitati. Somonul este unul dintre cele mai indicate sortimente de peste. Contine din belsug acizi grasi Omega 3, proteine, vitamine si minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli si amelioreaza multe simptome neplacute.
  • Somon cu migdale si miere – Gata in numai 25 de minute, suficient pentru 4 persoane. Se serveste cu orez, legume la gratar sau salata. Mancarea asiatica si-a castigat popularitatea datorita gustului delicios, care imbina o multime de arome si ingrediente exotice, avand intotdeauna un aspect atractiv.

Daca v-a placut reteta de astazi, cotlet de porc in miere si usturoi , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close