Cotlet cu sos de ciuperci si spanac

545

Cotlet cu sos de ciuperci si spanac

Preparare15 minutes
Timp de gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Fel de mâncare: dieta keto, fel principal
Cuvânt cheie: cotlet de porc, dieta keto, preparat fara grasimi, preparat keto, reteta cina, reteta cu porc, reteta pranz, sanatos si rapid, sos de ciuperci, sos de spanac, spanac cu ciuperci
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 linguri unt
  • 225 g ciuperci feliate
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 120 ml smantana lichida pentru gatit
  • 50 g parmezan, razuit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 675 g baby spanac

Mod de preparare

  • Condimenteaza cotletele de porc cu sare si piper.
  • Intr-o tigaie adanca si incapatoare, incinge untul la foc mediu. Prajeste cotletele de porc pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.
  • In aceeasi tigaie, prajeste si ciupercile 5 minute. Adauga usturoiul si mai lasa 1 minut.
  • Adauga smantana lichida, parmezanul si oregano.
  • Condimenteaza cu sare si piper si lasa sa fiarba pana cand se ingroasa usor.
  • Adauga spanacul si mai lasa la fiert 2 minute.
  • Pune cotletele de porc si lasa la foc mic inca 5 minute, sau pana cand cotletele s-au incalzit bine.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Cotlet cu sos de ciuperci si spanac pentru pranz sau cina. Este un preparat sanatos, fara carbohidrati sau grasimi, dar si foarte gustos.

Cotletul de porc are un continut bogat de proteine, dar este o carne cu metabolizare lenta. Indiferent de metoda pe care o utilizezi pentru a-l gati, cotletul de porc trebuie preparat la o temperatura interna de 62,7 de grade Celsius. Cotletul de porc furnizeaza fier, potasiu si alti nutrienti esentiali.

Persoanele care exclud din dieta carnea, de orice tip, se confrunta cu deficienta de zinc. Fierul, zincul si vitamina D, pe care carnea rosie le contine, sunt absorbite mai eficient de catre organism, spre deosebire de alte alimente.

Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de proteine. Are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale. Prin continutul de antioxidanti esenţiali, carnea de porc asigura o mai buna imunitate a organismului.

Copiii si tinerii pot consuma fara grija carne de porc, dar cu moderatie.

Calitatea carnii de porc depinde foarte mult de rasa acestuia (porc de carne, porc de grasime), de mediul in care a fost crescut (in gospodarie sau industrial). Porcul casnic, in conditii cat mai naturale, crescut in libertate are o carne mult mai nutritiva si mai frageda decat cel industrial. Raportul dintre grasimile nesaturate (bune) si cele saturate (rele) este mult mai bun la porcul de curte.

Daca urmezi o dieta keto, am pentru tine aici o multime de idei de preparate fara carbohidrati sau zahar.

Daca v-a placut reteta de astazi, cotlet cu sos de ciuperci si spanac, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close