Cosulete de spaghete cu chiftelute si sos de rosii

50

 

Cosulete de spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Preparare20 mins
Timp de gătire35 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: briose de spaghete, chiftele in sos, Cosulete de spaghete cu chiftelute si sos de rosii, reteta de spaghete, spaghete cu carne, spaghete cu sos
Porţii: 6

Ingrediente

Pentru chiftele

  • 450 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 65 g pesmet
  • condimente la alegere
  • 35 g parmezan razuit

Pentru cosulete

  • 340 g spaghete
  • 2 oua
  • 65 g parmezan razuit
  • 650 g sos marinara
  • 100 g mozzarella razuita

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Intr-un castron amestecati bine cu mana, toate ingredientele pentru chiftele.
  • Formeaza 12 chiftelute, aseaza-le in tava si da-le la cuptor pentru 18-20 de minute.
  • Cat timp chiftelutele se coc, pune o oala mare cu apa si sare la foc si fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Scurge spaghetele si pune-le intr-un castron. Adauga ouale batute, parmezan si 500 ml de sos marinara. Amesteca bine.
  • Pregateste tava pentru briose, unge-o bine cu putin ulei sau unt.
  • Aseaza paste in fiecare forma, presandu-le bine cu degetele.
  • Peste paste pune cate o lingura de mozzarella razuita, cate o chifteluta si apoi cate o lingura de sos marinara.
  • Dati la cuptor pentru 15 minute sau pana cand cosuletul s-a legat. Se scoate tava din cuptor si se mai lasa 5-10 minute la odihnit.
  • Scoate cosuletele cu lingura din forma si aseaza-le pe o farfurie.
  • Pofta buna!

Cosulete de spaghete cu chiftelute si sos de rosii, o altfel de prezentare a faimoasei retete de spaghete cu rosii.  In cazul in care nu le-ati mai gustat pana acum, iata ce sunt cosuletele de spaghete. Spaghetele sunt coapte in niste forme de briose, cu orice fel de toppinguri gasiti potrivite. Puteti adauga o multime de lucruri, dar sincer, cred ca toppingurile pe baza de sos de rosii functioneaza cel mai bine in aceasta combinatie!

In plus, aceste cosulete arata super dragut! Cred ca oamenii de azi sunt foarte pasionati de mancarea impartita in portii mici, asa-zisa “bite-sized”. Si acesta este un lucru bun, zic eu. Sunt intotdeauna impresionata sa vad cat de creativi pot deveni oamenii atunci cand vine vorba de adaptarea mancarii la stilul lor de viata. Cosuletele de spaghete sunt un exemplu perfect pentru acest fenomen.

Daca tineti post sau urmati o reteta vegana, puteti face chiftelute vegetale. Iata o idee:
  • 140g faina de ovaz
  • 1 conserva de fasole neagra, scursa
  • 2 Linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 Lingura pasta de sfecla rosie sau de sfecla rosie gatita
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa alba mica, maruntita
  • 1 Lingura seminte de susan
  • 1 Lingura patrunjel, plus mai mult pentru ornare
  • 2 Linguri de tarate de psyllium
  • 1 Lingura de sos de soia sau tamari
  • 2 Linguri de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita sare
  1. Adauga toate ingredientele pentru chiftelute intr-un robot de bucatarie. Paseaza pana obtii o pasta omogena.
  2. Transfera continutul intr-un bol, acopera si lasa in repaus 10 minute.
  3. Foloseste o lingura ca masura pentru chiftelute. Ia o lingura din amestecul de fasole si formeaza prima chifteluta cu mainile.
  4. Le poti coace la cuptor sau le poti praji putin in ulei.

Daca v-a placut reteta de astazi, Cosulete de spaghete cu chiftelute , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close