Cornulete cu pui si sos de branza un aperitiv delicios
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
Pentru cornulete
- 1 pachet foi de patiserie/aluat, la temperatura camerei
- 1 piept de pui fara piele sau os
- 225 g crema de branza
- 1 lingura ulei de masline
- 2 fire ceapa verde, tocata marunt
- 35 g parmezan, ras
- 1 lingurita rasa usturoi pudra
- sare si piper dupa gust
- 65 g parmezan
Pentru sos de branza
- 1 lingura unt nesarat
- 1 lingura faina
- 120 ml lapte
- sare si piper dupa gust
- 65 g branza cheddar, sau mai mult, dupa gust
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Tava pentru copt se pregateste cu hartie de copt.
- Pregatim umplutura pentru cornulete. Intr-o tigaie incapatoare incinge la foc mediu uleiul.
- Prajeste pieptul de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate-l pe o farfurie si lasa-l la racit.
- Cand puiul s-a racit, se rupe fasii si se toaca.
- Intr-un castron mare amestecati bine carnea de pui, parmezanul, ceapa verde, pudra de usturoi, sare, piper si crema de branza.
- Scoate foile sau foaia de coca si taiati-le in 8 triunghiuri.
- Pe fiecare triunghi puneti cate o lingura de umplutura, apoi rulati.
- Asezati cornuletele in tava, presarati pesmet deasupra si dati-le la cuptor 10-12 minute.
- Intre timp facem si crema de branza. Intr-o oala topiti untul .
- Puneti in unt faina si prajiti-o pana cand aceasta se maroneste. Amestecati in continuu timp de 1 minut.
- Turnati cate putin si laptele, amestecand in continuu. Lasati la fiert 3-4 minute, pana cand se va ingrosa usor.
- Condimenteaza cu sare si piper.
- Puneti branza rasa si amestecati.
- Mai lasati 1-2 minute pana cand branza s-a topit si opriti focul.
- Serviti cornuletele cu pui cu sos de branza cald.
Cornulete cu pui si sos de branza un aperitiv delicios, usor de preparat si gata in numai 30 de minute. Perfecte pentru orice ocazie. Fie ca ai invitati, fie ca le pregatesti pentru pachetul de pranz, la birou.
Sosul de branza pe care tocmai vi l-am prezentat merge minunat si cu nachos sau chips-uri tortilla. Nu ne putem abtine! Stim ca acest sos ar trebui sa fie consumat foarte rar, datorita numarului mare de calorii. Intr-adevar, de fiecare data cand mergem la cinema fie comandam popcorn, fie nachos cu sos de branza. Din pacate ingredientele din acel sos nu sunt tocmai sanatoase, asa ca o varianta de sos de branza facut in casa este o idee minunata.
In primul rand aveti nevoie de o branza care se topeste frumos. Poate fi emental, gouda, mozzarella, cheddar sau oricare alta care va place. Puteti pune chiar branza cu mucegai, insa sa nu folositi o cantitate mare, ci strict pentru gust. Puteti adauga si ierburi aromatice, pentru o aroma mai pronuntata.
Eu am incercat sosul de branza alaturi de clatite cu conopida, cartofi la cuptor, placinta cu bacon si legume, un deliciu!!! Merge foarte bine cu legume proaspete cum sunt castravetii, rosii, morcovii, dar si cu fructe asa cum sunt merele sau strugurii. Cei mici vor iubi acest sos si partea buna este ca nu contine tot felul de ingrediente dubioase, ca cel din comert.
Pieptul este partea cu cel mai putin gust dintr-un pui, tocmai de aceea va indemn sa preparati sosuri aromate si gustoase pentru servirea lui. Partea versatila a pieptului este ca absoarbe aromele la fel de bine ca… un burete. Orice mirodenii si ingrediente ati folosi, el va iesi delicios.
Spor la gatit cornulete cu pui si sos de branza.
Urmareste-ne si pe Facebook pentru mai multe idei culinare 😉