Cocktail cremos mimosa

169

Cocktail cremos mimosa

Preparare5 mins
Timp total5 mins
Cuvânt cheie: cocktail cremos, cocktail cu prosecco, cocktail mimosa, cocktail simplu, prosecco, sampanie, suc de portocale
Porţii: 6

Ingrediente

  • 475 ml suc proaspat de portocale
  • 5 linguri smantana lichida
  • 750 ml sampanie, prosecco sau vin spumant
  • 60 ml lichior de portocale (optional)

Mod de preparare

  • Inainte de a prepara cocktail-ul, asigurati-va ca sampania/prosecco/vinul spumant si sucul de portocale sunt reci. Dati si paharele cateva minute la frigider sau congelator.
  • Dupa ce ati stors sucul portocalelor, strecurati-l pentru a indeparta pulpa.
  • Amestecati sucul de portocale cu smantana.
  • Umple fiecare pahar pana la jumatate cu mixul de suc si smantana.
  • Pune acum sampanie/prosecco sau vin spumant.
  • In fiecare pahar adauga cate o lingurita de lichior.
  • Orneaza pagarele cu cate o feliuta de portocala si sunteti gata de servit.
  • Enjoy!

Cocktail cremos mimosa, se prepara extrem de simplu, din suc proaspat stors de portocala, smantana lichida si prosecco, sampanie sau vin spumant. Exista si varianta simpla a cocktail-ului, doar cu suc de portocale si sampanie.

Aceasta bautura se poate servi pe tot parcursul anului, la mesele festive. Vara, pentru un efect mult mai racoritor, adaugati si cateva cuburi de gheata. De obicei nu se adauga la aceasta bautura, tocmaide aceea este foarte important ca ingredientele, inclusiv paharele, sa fie bine racite. inainte.

In Marea Britanie, este considerata o bautura de nunta si cel mai bun remediu pentru mahmureala, iar in Franta, este servita la brunch, in weekend-uri.

O varianta a aparut in Anglia, in 1921, intr-un bar numit „Bucks“. Barmanului McGarry i s-a cerut un cocktail venetian la moda „bellini” (un amestec de sampanie cu piure de piersici). Cum nu avea piersici, barmanul a folosit portocale. In Anglia, cocktail-ul este in continuare numit «Buck`s Fiz».

Insa, prima varianta a originalului cocktail a aparut, bineinteles in Franta. De aici si numele de minosa, culoarea ne aduce aminte de aceasta floare. In 1925 la barul hotelului Ritz, legendarul barman Frank Meyer, servea o bautura preparata din suc de portocale, sampanie si lichior de portocale Cognac Grand Marnier, care la acel moment era bautura oficiala a hotelului Ritz.

Daca v-a placut reteta de astazi, Cocktail cremos mimosa, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close