Cobbler cu piersici
Porţii: 6
Ingrediente
Umplutura
- 1 kg piersici
- 1/2 lingura de scortisoara
- zeama de la o lamaie
- 100 g zahar
Pentru aluat
- 150 g faina
- 100 g unt
- 2 lingurite prafde copt
- sare
- 200 g zahar
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
Mod de preparare
- Spala si taie piersicile feliute (poti folosi si piersici din compot, caz in care nu mai e necesar sa le tai).
- Combina intr-o cratita piersicile, zaharul si scortisoara si da-le la foc mediu. Amesteca bine, pana ce se topeste zaharul si lasa compozitia sa clocoteasca, pana cand se insiropeaza piersicile.
- Separat, combina ingredientele uscate pentru aluat: faina, zaharul, praful de copt, praful de sare.
- Adauga oul, laptele, esenta de vanilie si amesteca pana la omogenizare. Rezultatul ar trebui sa fie un aluat gros ca pentru clatite
- Intr-o tava de cuptor sau termorezistenta toarna untul topit complet
- Deasupra untului, dar fara a le amesteca vreunpic, toarna aluatul
- Peste aluatul de cobbler asaza piersicile cu tot cu sirop, cu grija sa nu le amesteci prea tare cu aluatul.
- Da tava cu cobblerul de piersici la cuptor la 180 de grade pentru 45-50 minute. Serveste cobbler-ul cu piersici dupa racire, cu 1-2 cupe de inghetata de vanilie deasupra.
Cobbler cu piersici, o reteta de origine americana, plina de parfum si savoare. Daca iubesti prajitura cu fructe, cobbler este reteta perfecta pentru tine.
Surprinde-i pe cei dragi cu un desert nou! Iar daca nu te-am convins, cauta reteta ta preferata in lista de aici!