Cobbler cu piersici

381

Cobbler cu piersici

Preparare30 mins
Timp de gătire50 mins
Timp total1 hr 20 mins
Fel de mâncare: desert, prajitura
Bucătaria: American
Cuvânt cheie: Bakery
Porţii: 6

Ingrediente

Umplutura

  • 1 kg piersici
  • 1/2 lingura de scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 100 g zahar

Pentru aluat

  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 2 lingurite prafde copt
  • sare
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Spala si taie piersicile feliute (poti folosi si piersici din compot, caz in care nu mai e necesar sa le tai).
  • Combina intr-o cratita piersicile, zaharul si scortisoara si da-le la foc mediu. Amesteca bine, pana ce se topeste zaharul si lasa compozitia sa clocoteasca, pana cand se insiropeaza piersicile.
  • Separat, combina ingredientele uscate pentru aluat: faina, zaharul, praful de copt, praful de sare.
  • Adauga oul, laptele, esenta de vanilie si amesteca pana la omogenizare. Rezultatul ar trebui sa fie un aluat gros ca pentru clatite
  • Intr-o tava de cuptor sau termorezistenta toarna untul topit complet
  • Deasupra untului, dar fara a le amesteca vreunpic, toarna aluatul
  • Peste aluatul de cobbler asaza piersicile cu tot cu sirop, cu grija sa nu le amesteci prea tare cu aluatul.
  • Da tava cu cobblerul de piersici la cuptor la 180 de grade pentru 45-50 minute. Serveste cobbler-ul cu piersici dupa racire, cu 1-2 cupe de inghetata de vanilie deasupra.

Cobbler cu piersici, o reteta de origine americana, plina de parfum si savoare. Daca iubesti prajitura cu fructe, cobbler este reteta perfecta pentru tine.

Surprinde-i pe cei dragi cu un desert nou! Iar daca nu te-am convins, cauta reteta ta preferata in lista de aici!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close